Politiet slår til mod bande-miljøet: Otte anholdt

Blandt de anholdte er en 16-årig dreng, som sigtes for drabsforsøg

Den yngste anholdte sættes i forbindelse med et drabsforsøg i Gadelandet, Brønshøj tidligere i år. Foto: Kenneth Meyer
Den yngste anholdte sættes i forbindelse med et drabsforsøg i Gadelandet, Brønshøj tidligere i år. Foto: Kenneth Meyer

Københavns Politi har i en koordineret indsats med Særlig Efterforskning Øst (SEØ) anholdt otte personer fra bandemiljøet.

Det oplyser politiet i en pressemeddelelse.

De anholdte er alle mænd og er fra fire forskellige bandegrupperinger.

To af de anholdte, som begge er 26 år, er sigtet for grov vold i forbindelse med et overfald 4. oktober 2018 i et P-hus i Københavns lufthavn.

Ifølge sigtelsen blev to mænd overdænget med slag og spark under overfaldet, hvor det ene offer også blev trampet i hovedet, så han blandt andet fik næseblod og flækkede en tand. 

Ifølge politiet er episoden i parkeringskælderen en udspringer af et opgør i bandemiljøet.

Politiet foretog anholdelserne onsdag og torsdag, hvor alle otte også bliver fremstillet i grundlovsforhør med henblik på varetægtsfængsling.

Sigtet for drabsforsøg
Blandt de anholdte er også en 16-årig dreng, som af politiet er mistænkt for at stå bag et drabsforsøg i sommer.

Her affyrede gerningsmænd 20. juni flere skud mod en gruppe unge, der hang ud i et grønt område ved Gadelandet i Brønshøj. 

Tre unge mænd på 19, 21 og 22 år blev ramt under episoden, men var efterfølgende ikke i livsfare.

Fire yngre mænd er tidligere blevet fængslet i sagen fra Gadelandet, der skriver sig ind i en længere række af skyderier, der hjemsøgte Husum, Brønshøj og Rødovre hen over sommeren.

Foto: Kenneth Meyer 112 - 16. aug. 2018 - kl. 21:17 Fængslet for skud mod tre unge

Politiet har tidligere oplyst, at konflikt formentlig udspillede sig mellem to grupper - en fra Husum og en fra Rødovre.

Udover volds og skud-episoderne er fem af de anholdte ved aktionen sigtet for afpresning, frihedsberøvelse og brugstyveri.

Anholdelserne sker samme dag som at to unge mænd ved retten i Glostrup blev varetægtsfængslet i fire uger for ulovlig våbenbesiddelse.

Dette skete ifølge sigtelsen den 24. september klokken ca. 14.50 på Voldstien i Ishøj. Den ene af de to unge mænd er ligeledes medlem af en bande og den anden har relation til samme bande.