Politiet søger vidner: Holdt vagt ved villa under hjemmerøveri

Fire polakker sigtes for hjemmerøveri mod bilforhandler på Amager

Røveriet skete cirka kl. 20.10 i lørdags på Følfodvej på Amager. Politiet søger vidner, der har set de tre-fire gerningsmænd. Foto: Google Maps
Røveriet skete cirka kl. 20.10 i lørdags på Følfodvej på Amager. Politiet søger vidner, der har set de tre-fire gerningsmænd. Foto: Google Maps

Politiet arbejder mod uret for at skaffe beviser mod en 31-årig polak, der sammen med tre landsmænd sigtes for et groft hjemmerøveri i en villa på Følfodvej, Amager, i lørdags.

Der var to personer til stede i villaen, hvor der er registreret et firma, som handler med biler. De forurettede blev slået med knytnæver og bagbundet.

Hjemmerøverne rodede huset igennem og fik formentlig et ukendt kontantbeløb i udbytte.

Tre af polakkerne, to 26-årige og en 29-årig, blev søndag varetægtsfængslet til den 12. april, mens den 31-årige kun fik anholdelsen opretholdt i tre døgn. Derfor skal politiet enten styrke beviserne mod ham eller løslade ham inden på onsdag.

Politiet mistænker, at den 31-årige var vagtmand under hjemmerøveriet, og efterlyser nu vidner, der kan have set den 31-årige og de andre mistænkte på Følfodvej i tidsrummet cirka klokken 19.45 til 20.15 lørdag.

Se også: Mand afslører fire hjemmerøvere: Taget på fersk gerning

Tre af polakkerne blev anholdt på selve gerningsstedet, fordi en beboer på vejen fik mistanke om, at der var et hjemmerøveri i gang og alarmerede politiet, der hurtigt kom til stedet.

Den 31-årige polak blev anholdt tæt på gerningsstedet, men nægter at have haft noget med hjemmerøveriet at gøre.

Tykt lag tøj
Et vidne har forklaret, at en 'vagtmand' stod udenfor huset under hjemmerøveriet, og han beskrives som iført meget tøj i flere lag, grå hættetrøje med hætten snøret til om hovedet og grå joggingbukser. Han kørte muligvis på en mountainbike.

- Hvis nogen har set en person, der kan svare til beskrivelsen, holde vagt ved huset, eventuel med en cykel, eller har set en flok på tre-fire personer på Følfodvej, hører vi gerne om det, siger efterforskningsleder Hans Erik Raben, afdelingen for personfarlig kriminalitet.

Røveriet skete, ifølge sigtelsen mod polakkerne, cirka klokken 20.10.

- En borger gjorde nogle rigtigt gode iagttagelser, som førte til anholdelserne,siger Hans Erik Raben.

De anholdte polakker har en vis tilknytning til Danmark, hvor de har haft arbejde. Politiet ved endnu ikke, om de kender til indehaveren af huset på Følfodvej.

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere