Politiet stoppede charterfly: Piloter taget med promille

Norsk politi stoppede besætningen på et charterfly fra Gardermoen i Norge - Piloterne skulle have fløjet med 100 passagerer

Fire besætningsmedlemmer, to piloter og to stewardesser blev lørdag morgen tilbageholdt af det norske politi, inden de satte sig op i en Boeing 737 som skulle flyve over 100 norske charterturister til Chania på Kreta. (Foto: Colourbox)
Fire besætningsmedlemmer, to piloter og to stewardesser blev lørdag morgen tilbageholdt af det norske politi, inden de satte sig op i en Boeing 737 som skulle flyve over 100 norske charterturister til Chania på Kreta. (Foto: Colourbox)

Fire besætningsmedlemmer, to piloter og to stewardesser blev lørdag morgen tilbageholdt af det norske politi, inden de satte sig op i en Boeing 737 som skulle flyve over 100 norske charterturister til Chania på Kreta.

Besætningen var påvirkede af alkohol.

- Politiet opdagede promillen i en rutinekontrol, der blev udført klokken 05.15, fortæller operationsleder Ronny Årstein i Romerike politidistrikt til VG.

Ifølge politiet blæste både kaptajn, styrmand og to stewardesser rødt under kontrollen.

Det betyder, at alle sammen havde en promille på over 0,2, ifølge politiets målinger.

Ført ind i politibil
Boeing 737-flyet skulle flyve de norske charterturister til Chania på Kreta, og det var dagens første afgang fra Oslo lufthavn.

Men ferien fik en dramatisk start for de over 100 passagerer. Før flyet lettede, blev flere af dem vidner til, at besætningen blev ført ind i en ventende politibil.

Ægteparret Erling, 43 og Helena Langeland, 44 var to af passagererne. De var taget fra deres hjem i Asker klokken to i nat for at nå flyet.

- Vi tjekkede ind som vanligt, og gik til gaten. Derefter kom crewet, de gik forbi og ind i flyet. Vi reagerede ikke på deres opførsel eller, hvordan de gik, siger Langeland til VG.

Derefter kom politiet.

- Der kom en politibil udenfor. Efter kort tid blev besætningen taget ind i bilen og kørt væk, siger Langeland.

Sikrede blodprøver
Besætningen blev derefter taget med til læge for at sikre blodprøver, og lørdag morgen sidder besætningen hos politiet i Lillestrøm, har VG fået oplyst.

Det var selskabet Air Baltic som skulle udføre selve flyvningen - på vegne af Star Tour.

Ifølge Langeland hævdede lufthavns- personalet at det var sygdom, som stoppede flyvningen.

- Personalet i gaten oplyste, at besætningen var syge og ikke i stand til at flyve, og flyet blev aflyst. Vi gik derfor tilbage til bagagebåndet for at hente vores ting. Der kom en repræsentant fra Air Baltic og gav os madboner og oplyste, at en ny besætning var på vej.

- Vi lod derfor bagagen være, og venter nu på, at flyet skal sættes op igen, siger Langeland til VG.

De fortæller, at de er glade for, at der tages promillekontroller, og at besætningen ikke får lov at flyve, hvis de er påvirkede, siger Langeland.