Politiet taler efter mørkelagt aktion

Ung mand har fået nogle slag og har måske fået frataget nogle ting

En kriminaltekniker arbejder i lejligheden i Valby. Foto/video: Kenneth Meyer/Local Eyes

Politiet løfter nu lidt af sløret for en mystisk sag natten til søndag, hvor politiet var talstærkt til stede med kriminalteknikere og hunde omkring en lejlighed i Folehaven i Valby i København.

- Det er en mand, som har været tilbageholdt i lejligheden i en periode. Måske har han også mistet nogle effekter. Og det er det, vi er ved at undersøge lidt nærmere, siger Knud Hvass, efterforskningschef i Afdelingen for Organiseret Kriminalitet i Københavns Politi.

Politiet kom ind i sagen, fordi den unge mand selv rettede henvendelse til en bilist på gaden.

- Er han kommet til skade?

- Han har fået nogle slag, men ikke umiddelbart varige skader, siger Knud Hvass og tilføjer, at de kun har fået en meget sparsom forklaring fra manden.

Endnu er der ingen anholdte, og han kan ikke sige noget om, hvor mange gerningsmænd, de leder efter, eller give et signalement.

Afdelingen for Organiseret Kriminalitet i Københavns Politi beskæftiger sig med rocker- og bandekriminalitet, og det er her, man skal finde forklaring på, at sagen er havnet hos den afdeling.

- Umiddelbart kan man ikke afvise, at der er noget banderelation på en måde, men det er vi i gang med at undersøge nærmere, siger Knud Hvass.

Kriminaltekniker på arbejde i lejlighed i Valby. Foto: Kenneth Meyer 112 Mystik i nat: Politi tavs om efterforskning i lejlighed

Søndag var politiet tavse om baggrunden for politiforretningen, hvor der ifølge Ekstra Bladets mand på stedet var et rend af politi, kriminalteknikere og politihunde i området ved og i den specifikke lejlighed i boligområdet.

Der var stor politiaktivitet ved og i Folehaven i Valby. Foto: Kenneth Meyer
Der var stor politiaktivitet ved og i Folehaven i Valby. Foto: Kenneth Meyer
 

Da han ankom ved 3-tiden kørte efterforskere og hundepatrulje fra stedet, mens kriminalteknikere gik i gang.

- Så begynder teknikere at tage billeder udenfor opgangen for derefter at bevæge sig ind i opgangen nedefra og op til første sal og ind i lejligheden. De ifører sig DNA-dragter og mundbind, tager billeder og er øjensynligt i færd med sporsikring af en eller anden art, fortalte den udsendte.

Han så også, at politiets indsatsleder på et tidspunkt vendte tilbage til adressen, hvor han lod kriminalteknikerne tage sålaftryk af hans fodtøj, fordi han havde været oppe i lejligheden.

1 af 13 Politiet arbejdede ved og på en adresse i Valby natten til søndag. Foto: Kenneth Meyer
2 af 13 En afspærring blev i løbet af natten indskrænket til kun at omfatte en opgang i et etagebyggeri i Valby. Foto: Kenneth Meyer
3 af 13 Iført blå dragter gennemgik kriminalteknikere lejlighed i det ydre København. Foto: Kenneth Meyer
4 af 13 Politiet holder tand for tunge om nattens begivenheder. Foto: Kenneth Meyer
5 af 13 Der var stor politiaktivitet ved og i Folehaven i Valby. Foto: Kenneth Meyer
6 af 13 Foto: Kenneth Meyer
7 af 13 Foto: Kenneth Meyer
8 af 13 Foto: Kenneth Meyer
9 af 13 Foto: Kenneth Meyer
10 af 13 Foto: Kenneth Meyer
11 af 13 Foto: Kenneth Meyer
12 af 13 Foto: Kenneth Meyer
13 af 13 Kriminaltekniker på arbejde i lejlighed i Valby. Foto: Kenneth Meyer