Politiet tog BMW efter ulovligt gaderæs

Kørte 128 km i midtjydsk lilleby - politiet lå lur med laserfartmåler

(Foto fra Google Maps)
(Foto fra Google Maps)

En 27-årig mand fra Randers fik fredag aften konfiskeret sin bil efter, at han ifølge politiets opfattelse havde deltaget i ulovligt gaderæs.

Det skriver Østjyllands Politi i en pressemeddelelse.

Det var beboere og erhvervsdrivende i den lille by Søften nord for Århus, der til politiet havde anmeldt, at flere biler kørte om kap på en vej i den lille by.

Færdselspolitiet rykkede ud og tog opstilling i det skjulte, hvor de med laser gik i gang med at måle de deltagende bilers hastigheder.

Det var i den forbindelse, at den 37-årige blev målt til i sin BMW varevogn at køre 128 km i bymæssig bebyggelse.

Manden kan se frem til 6 måneders ubetinget frakendelse af førerretten samt konfiskation af bilen.

På hjemmesiden dinforsvarer.dk beskrives det, hvordan risikoen for at staten tager et køretøj, er blevet markant større efter at færdselsloven i de senere år er blevet skærpet. Flere politistationer ses at være overfyldte med beslaglagte biler, som skal konfiskeres.

'At få konfiskeret sin bil kan få meget stor betydning for ens tilværelse. Det gælder ikke bare med hensyn til den daglige transport – men også med hensyn til ejerens økonomi. Får man konfiskeret sin bil betyder det nemlig, at politiet sælger bilen på auktion til højstbydende. Og pengene for bilen – ja de går ikke til ejeren – men direkte i statskassen' beskriver dinforsvarer.dk.

'Konfiskationsreglerne i færdselsloven er noget komplicerede at sætte sig ind i, men som hovedregel kan man forvente at politiet vil overveje konfiskation af bilen i alle sager om grove eller gentagne overtrædelser af færdselsloven. Det kan f.eks. være sager, hvor føreren har kørt spritkørsel og samtidig forvoldt en alvorlig færdselsulykke med personskade', skriver dinforsvarer.dk.

Desuden beskrives det, at tendensen i den senere tid er desuden gået mod flere og flere bestemte situationer, hvor der efter loven skal ske konfiskation.

Ved den seneste lovændring i 2014 er det endda blevet muligt for politiet at konfiskere bilen i førstegangstilfælde af spirituskørsel, hvis promillen er over 2,0.

Kører man bil flere gange uden at have fået kørekort, eller kører man bil, mens man er frakendt førerretten, så er man også i højrisiko-zonen for at få sin bil konfiskeret.