Politiet: Yahya Hassan har begået 35 lovovertrædelser

LANGT SYNDEREGISTER: Om lidt over tre uger afsiges dommen over provo-poeten, der tiltales for 35 lovovertrædelser, herunder at have skudt 17-årig dreng i låret og foden

På disse optagelser ser vi angiveligt Yahya Hassan skyde en ung mand. (Video: LocalEyes)

Fredag 16. september bliver en af landets mest omtalte digtere og debattører, Yahya Hassan, langt om længe klogere på, hvorvidt Retten i Aarhus vil dømme ham skyldig i de 35 lovovertrædelser, som han tiltales for i det ni sider lange anklageskrift, som senioranklager Lars Petersen fra Østjyllands Politi har sammensat.

Se mere video på localeyes.dk

I hvert fald, hvis alt går efter planen i den kommende retssag, der begynder i Aarhus mandag den 5. september. Udover retsmødet denne dag er der afsat yderligere to dage - den 8. og 16. september - til at trække en foreløbig streg i sandet over for den 21-årige digter, der indtil sin anholdelse og varetægtsfængsling i marts i år så ud til at komme mere og mere i konflikt med sine omgivelser.

Konflikt-kursen kulminerede, da Yahya Hassan for knap et halvt år siden angiveligt affyrede tre-fem skud mod en 17-årig dreng i det vestlige Aarhus. Skuddene blev affyret fra kort afstand, og det ene ramte den 17-årige i foden, mens et andet strejfede drengens lår.

- Min klient er ved godt mod og tager det stille og roligt, selv om man vel godt kan sige, at anklagemyndigheden har sat barren lavt ved at tage flere ældre og ikke særligt alvorlige forhold med i anklageskriftet, siger Yahya Hassans forsvarer, advokat Michael Juul Eriksen, til Ekstra Bladet.

Her taler Ekstra Bladet med den unge mand, som påstår, at han er blevet skudt i låret og foden af Yahya Hassan. (Video: Claus Bonnerup)

Nægter sig skyldig
Forsvarsadvokaten lægger ikke skjul på, at fokus er på skudepisoden og det af de 35 forhold, som kan koste Yahya Hassan den hårdeste straf.

- Det er klart, at det er her, tyngden er i anklageskriftet, men min klient nægter sig skyldig, siger Michael Juul Eriksen om den alvorligste tiltale for grov vold mod den 17-årige, hvis konfrontation med Yahya Hassan og den tiltaltes skarpladte pistol blev optaget på video.

Skudepisoden og ulovlig våbenbesiddelse er langt fra de eneste anklager mod Yahya Hassan, der kender retssystemet indefra via en tidligere voldssag, hvor han dog blev frikendt i landsretten.

En lang række færdselsovertrædelser, flugt fra politiet, besiddelse af hash i sin celle i Aarhus Arresthus og flere overtrædelser af et tilhold mod at kontakte en tidligere kæreste fylder det ni sider lange anklageskrift, som Ekstra Bladet har en kopi af. 

Ifølge Ekstra Bladets oplysninger vil Yahya Hassan erkende sig skyldig i de fleste af de forhold, der omhandler overtrædelser af færdselsloven. 

Se også: Yahya Hassan forbliver frivilligt i fængslet

Se også: Yahyas advokat: Ingen kommentarer til 'tilståelse'

Yahya Hassan råbte fredag morgen i Retten i Aarhus, at han havde skudt mod en 17-årig mand, fordi at han blev overfaldet. (Foto: Ernst van Norde) 112 - 10. jun. 2016 - kl. 10:42 Yahya Hassan flygtede fra politiet efter retsmøde

1 af 3 
2 af 3 
3 af 3 
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Jonas Skov Nielsen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen