Politiets mistanke: Rumænsk par bag flere hundrede trick-tyverier

Parret anholdt ved færgen til England. Kvinden er nu udleveret til dansk politi

Sådan arbejder tricktyvene. Kvinden distraherer kassemedarbejderen, mens manden tydeligvis aflurer kundens pinkode. (politifoto)
Sådan arbejder tricktyvene. Kvinden distraherer kassemedarbejderen, mens manden tydeligvis aflurer kundens pinkode. (politifoto)

Efter varetægtsfængslingen i går af en 30-årig rumænsk kvinde, er Nordsjællands politi nu i gang med at samle sager om trick-tyverier fra hele Danmark, som hun og hendes 41-årige ven mistænkes for.

Politiet mener, at det rumænske par står bag mellem 200 og 300 trick-tyverier, hvor de har afluret pin-koder, stjålet dankort og efterfølgende hævet penge i kontantautomater.

Det samlede udbytte er endnu ikke gjort op, men alene i Nordsjælland sigtes parret for at stå bag 64 forhold, nemlig 20 dankort-tyverier og 44 bedragerier med de stjålne dankort og aflurede pin-koder for mindst 233.000 kr.

Parret har opholdt sig i Danmark i flere perioder siden oktober 2013, og efter en offentlig efterlysning i april i år lykkedes det politiet at identificere de to rumænere, der blev varetægtsfængslet 'in absentia' og internationalt efterlyst.

Ville til England fra Frankrig
Efterlysningen gav resultat, da parret den 15. oktober i Frankrig ville gå ombord på færgen til England. Begge blev anholdt og varetægtsfængslet i Frankrig, hvor den 30-årige kvinde indvilgede i frivilligt at lade sig udlevere til Danmark. Det skete så i tirsdags, og i går fængslede retten i Lyngby hende i fire uger.

Hun sigtes efter den skærpede bestemmelse i straffeloven om organiseret berigelseskriminalitet.

Hendes 41-årige ven sidder stadig i Frankrig og nægter at lade sig udlevere til Danmark. Derfor skal sagen først for en fransk dommer, men Nordsjællands politi håber, at den 41-årige også snart bliver udleveret.

Se også: De hærger Danmark med tricktyverier

Det rumænske par har, ifølge sigtelsen, opereret med klassiske trick-tyverier i supermarkeder, hvor de har afluret pin-koder, mens kunder betalte og derefter stjålet dankortene.

Et af trick-tyverierne blev filmet af video-overvågningen i et supermarked på Nærumvænge Torv i Nærum den 24. oktober 2014, hvor det rumænske pars fremgangsmåde er dokumenteret.

Mens kvinden distraherer kasse-medarbejderen, så aflurer manden pinkoden, mens en ældre mand betaler med sit dankort.

Derefter prikker manden kunden på skulderen og lader som om, at kunden har tabt en pengeseddel på gulvet.

Søgte opholdstilladelse
Han samler den op, men lidt efter henvender rumæneren sig igen til kunden og siger, at det alligevel ikke var hans pengeseddel. Under forvirringen, hvor kunden afleverer sedlen igen, bliver hans dankort stjålet. Kort efter bliver dankortet misbrugt indtil kontoen bliver spærret.

Da det rumænske par i foråret blev varetægtsfængslet 'in absentia' og internationalt efterlyst, var de eftersøgt af seks politikredse i Danmark for trick-tyverier. Foruden Nordsjælland var det Nordjylland, Københavns Vestegn, Midt- og Vestsjælland, Sydøstjylland og København.

Parret blev identificeret, da de henvendte sig til en kommune og søgte om opholdstilladelse og i den sammenhæng opgav deres rumænske identiteter til myndighederne.

Det første trick-tyveri, som parret sigtes for, skete den 30. oktober 2013. Parret har tilsyneladende i perioder været ude af Danmark, men er kommer retur og har begået nye trick-tyverier.

1 af 4 Den mandlige tricktyv aflæser pinkoden over kundens venstre skulder. (politifoto)
2 af 4 Politiet efterlyste i april denne kvinde, som senere blev identificeret som en 30-årig rumæner. Hun er nu fængslet og mistænkes for 200-300 tricktyverier. (politifoto)
3 af 4 Den 41-årige rumæner blev anholdt sammen med den 30-årige kvinde ved færgen til England. Han sidder stadig i Frankrig, fordi han ikke vil udleveres frivilligt til Danmark. (politifoto)
4 af 4 Sådan arbejder tricktyvene. Kvinden distraherer kassemedarbejderen, mens manden tydeligvis aflurer kundens pinkode. (politifoto)

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Har du en mening om Ekstra Bladet? Kom med i vores panel og del din mening med os
Nyhedsredaktør:Jakob Hansen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen