Politiets nye rocker-guldfugl: Udpeger 25 figurer i kriminelt netværk

Tidligere Bandidos-medlem erkender hele 24 forbrydelser og peger på adskillige af sine tidligere kammerater som medsammensvorne

Bandidos-medlemmer 'hænges ud' af en 49-årig eksrocker. 10 sidder allerede fængslet. (Arkivfoto)
Bandidos-medlemmer 'hænges ud' af en 49-årig eksrocker. 10 sidder allerede fængslet. (Arkivfoto)

Bilbrande, trusler, våbentyveri, hashsalg og kokainhandel.

Det er blot et ganske lille udsnit af de forbrydelser, en 49-årig eks-rocker har erkendt, at han begik sammen med flere af sine tidligere kammerater i Bandidos. Det fremgår af domsudskriften, som Ekstra Bladet har fået aktindsigt i.

Den 49-årige blev dømt i sidste uge, hvor han fik 7,5 års fængsel for sin medvirken i i alt 24 forhold. Udover ovenstående inkluderer hans og kammeraternes forbrydelser også indbrud, forsikringsvindel og kobbertyveri, fremgår det af dommen.

Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi er ifølge oplysninger til Ekstra Bladet i gang med at optrevle et Bandidos-relateret netværk, angiveligt hjulpet af en afhoppet rocker. (Foto: Kenneth Meyer) Krimi Politiets nye sangfugl: Sender Bandidos bag tremmer

Sagen kørte som en tilståelsessag, og den 49-årige, der ikke længere er medlem af Bandidos, har selv fortalt politiet alt, efter han blev anholdt i november sidste år. Sagen er ikke ny, men det er til gengæld omfanget af forbrydelser og medsammensvorne.

I løbet af retssagen har han nævnt navne på mindst 25 personer fra bandemiljøet - heriblandt flere både nuværende og tidligere højtstående medlemmer af Bandidos. Ud over de 25, der er nævnt ved navn, omfatter det samlede kompleks endnu flere figurer.

Se også: Tidligere rocker angav kammerater - nu er han selv dømt

Hans forklaring til politiet er blandt andet blevet brugt til at få fængslet to Bandidos-brødre. I alt er omkring 10 personer blevet anholdt som følge af rocker-sangfuglens forklaring fra december og til den seneste anholdelse af brødrene i maj, skriver Tv2.

Mange af sagerne har kørt for dobbeltlukkede døre, hvilket vil sige, at end ikke sigtelserne må se offentlighedens lys. I sagerne er navnet på politiets hemmelige guldfugl desuden fjernet.

Se også: Rocker udpeger brødre i stor narkosag

I en anden og hidtil uopklaret sag om et røveri mod en spillehal i Stubbekøbing i 2011, blev tre personer fængslet i maj. Med røveriet, som 'guldfuglen' altså angiveligt har indgående kendskab til, havde mændene håbet at kunne opnå et udbytte på 60.000 kroner, kom det frem i retten.

De slap dog kun afsted med sølle 3000 kroner, skriver Lolland-Falsters Folketidende.

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere