Politiets teknikere undersøger palæbrand i Stormgade

Brandteknikere fra politiet har måttet vente på, at det var sikkert at gå ind i brandhærget bygning

Ekstra Bladet var på stedet og talt med brandvæsnets pressetalsmand. Hør mere her

Onsdag er det blevet muligt for politiets teknikere at gå i gang med undersøgelserne i forbindelse med en større brand i Holsteins Palæ i Stormgade i København.

Branden blev opdaget og anmeldt tidligt mandag. Den førte til, at den trafikkerede Stormgade blev afspærret, og beboerne i en naboejendom blev evakueret.

Holsteins Palæ på Stormgade i København. (POLFOTO) 112 - 14. mar. 2016 - kl. 11:48 Historisk palæ i brand: Kom indenfor i luksuslejlighederne

- Nu er vi gået i gang, men det er for tidligt at sige noget om årsagen endnu, fortæller vicepolitiinspektør Jens Møller fra Københavns Politi.

Stormgade var hele mandag lukket for trafik. Først tirsdag var det igen muligt at køre gennem den lille, men befærdede, gade. På grund af sammenstyrtningsfare har det dog først været muligt for politiets teknikere at gå i gang med deres undersøgelser onsdag.

Teknikerne skal forsøge at afdække, hvad der har været årsag til branden. De skal fastslå, om der kan være tale om en påsat brand, eller om ilden er opstået af andre grunde.

Brandvæsnets røgdykkere arbejder benhårdt på at få slukket branden i bygningen, der er truet af sammenstyrtning. (Foto: POLFOTO) 112 - 15. mar. 2016 - kl. 07:04 Massive skader i palæ efter brand

Jens Møller har tidligere fortalt, at de foreløbige meldinger ikke tyder på, at branden skulle være påsat. Men før teknikerne har færdiggjort deres arbejde, kan det ikke udelukkes.

Holsteins Palæ har stået ubeboet hen i forbindelse med en større ombygning. Det er meningen, at der skal være luksuriøse lejligheder i det historiske palæ. En lejlighed i palæet kommer formentlig til at koste mellem 6 og 12 millioner kroner.

Ilden opstod natten til mandag i bygningens østlige sidefløj. Det lykkedes brandfolkene at forhindre, at ilden bredte sig til palæets hovedhus mod Stormgade.

Bygherren, Artha Lejligheder, har oplyst, at flammerne har raseret fire lejligheder i østfløjen fra kælderen til anden sal. Derudover er der røgskader i forhuset.

1 af 2 Holsteins Palæ på Stormgade i København. (POLFOTO)
2 af 2 Brandvæsnets røgdykkere arbejder benhårdt på at få slukket branden i bygningen, der er truet af sammenstyrtning. (Foto: POLFOTO)
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere