Politiets teori: Dansk kvinde skamferet af skræk-dansker

Sydafrikansk leder efter to hvide kvindelige ofre for den fængslede Peter Frederiksen – den ene i Danmark

To hvide kvinder, den ene muligvis dansker, menes ifølge sydafrikansk politi at være blandt danskeren Peter Frederiksens ofre. (Foto: Anthon Unger)
To hvide kvinder, den ene muligvis dansker, menes ifølge sydafrikansk politi at være blandt danskeren Peter Frederiksens ofre. (Foto: Anthon Unger)

CAPE TOWN (Ekstra Bladet): Sydafrikansk politi førte tirsdag Peter Frederiksen ud fra fængslet i Bloemfontein og hjem til sit hus i Langenhoven Park. For en kort bemærkning. Han var i fodlænker og under stærk politibevogtning sammen med politiets teknikere, som fandt flere beviser i huset.

Det sydafrikanske politi ønsker på nuværende tidspunkt ikke at gå i detaljer med, hvad de fandt i mandens hjem.

– Vi skal have lavet flere undersøgelser i hjemmet, og vi ønsker, at Peter Frederiksen er til stede. Jeg regner med, at vi vil være der to-tre timer, siger Lynda Steyn, som er leder af efterforskningen i sagen om den 63-årige dansker.

Peter Frederiksen i sin våbenbutik i Bloemfontein, da den blev ransaget efter hans anholdelse. (Foto: Anthon Unger) 112 - 28. sep. 2015 - kl. 22:14 Raser over skrækdansker: Hvordan fik han lov at bo i vores land?

Peter Frederiksen blev kendt verden over, da han den 17. september blev arresteret, angiveligt med 21 kvindelige kønsdele i sin fryser.

Hidtil har politiet fortalt pressen, at det er kvinder fra Lesotho, de leder efter som ofre for danskerens lyst til at skære i kønsorganer.

Men nu erfarer Ekstra Bladet, at efterforskningen peger på, at både en dansk kvinde og en hvid, sydafrikansk kvinde har været under hans kniv.

– Vi har billeder af en hvid kvinde i Danmark og en hvid kvinde her i Sydafrika. Vi forsøger at finde dem, siger Lynda Steyn videre.

Peter Frederiksen, da han var i retten i sidste uge. (Foto: Anthon Unger) 112 - 28. sep. 2015 - kl. 10:36 Efter retsmøde: Skrækdansker skal blive i spjældet

De 21 ting i fryseren
Mandag gik en afrikansk kvinde til politiet i Bloemfontein og fortalte, at hun havde fået fjernet sin klitoris hos Peter Frederiksen. Men hun sagde angiveligt, at hun lod sig operere frivilligt.

– Det er korrekt, at vi har modtaget en erklæring fra en kvinde. Hun er fra Lesotho, oplyser Lynda Steyn fra politiet.

Kvinden skal have fortalt, at det var Peter Frederiksens unge hustru, som introducerede hende for ham.

Politiet oplyser desuden, at det oprindelige tal på 21 kvindelige kønsorganer i mandens fryser lige nu er nedjusteret til syv. Men tallet kan meget vel nå op på 21 igen – og måske højere.

– Vi har hundredvis af billeder fra mandens mobiltelefon og hjem. Vi er også ved at få lavet dna-undersøgelser af alle vores fund, siger Lynda Steyn.

Hvordan 21 kønsdele kan  blive til syv, forklarer politiets efterforsker således:

– Vi fandt en pose fra et supermarked i hans fryser. I den lå 21 små plastikposer med navn og dato på. Vi tog en af poserne ud og så et navn, et årstal og et land. Den var fra 2010. Derefter sendte vi resten til undersøgelse. Det viste sig, at kun syv poser af de 21 indeholdt kvindelige kønsorganer.

Men det gør ikke historien om Peter Frederiksen mindre bizar. De 14 andre poser viste sig nemlig at indeholde vatpinde med smear-prøver (celleprøver, red.) og menstruationsbind med blod på, oplyser politiet.

Drak hvidvin under anholdelse
Politiet arbejder på højtryk for at finde ud af, hvem ofrene for Peter Frederiksen er. Til Ekstra Bladet fortæller Lynda Steyn, at de nu også aktivt eftersøger en af hans tidligere kærester i Lesotho, men at hun åbenbart er gået under jorden.

– Manden er jo ikke 'lekker' i sit hoved”, siger den hvide efterforsker. Ordet er de hvide boeres sprog og betyder 'god'.

Den kvindelige efterforsker var til stede, da den 63-årige dansker blev arresteret den 17. september. Mens politiet undersøgte hans hjem, fik Peter Frederiksen besked om at sidde i sin have og vente.

– Han sad med et kæmpe vandglas, og jeg troede, at han drak vand. Men det var vin. Hvidvin. Han kørte 3-4 glas ind, inden vi kørte ham væk, fortæller efterforskeren Lynda Steyn.

Politiet går ud fra, at Peter Frederiksens forsvarsadvokat vil anmode om at få danskeren mentalundersøgt, når sagen for alvor går i gang.

Peter Frederiksen i sit hjem i Langenhoven Park i byen Bloemfontein. Billedet er taget, da han i juni blev interviewet til et P1-program. (Foto: Jørn Stjerneklar) 112 - 28. sep. 2015 - kl. 16:10 Skrækdansker risikerer flere års fængsel før dom