Politiets teori: Dræbt mand står bag begge angreb

Det københavnske politi vil berette mere om deres aktion.

Teknikere arbejder netop nu på stedet, hvor den mistænkte gerningsmand bag de seneste døgns voldsomme skyderier i København, blev dræbt (Privatfoto)
Teknikere arbejder netop nu på stedet, hvor den mistænkte gerningsmand bag de seneste døgns voldsomme skyderier i København, blev dræbt (Privatfoto)

Københavns Politi holder pressemøde klokken 08.00 søndag morgen foran politigården.

På pressemødet oplyste politiet, at man antager, at manden der blev dræbt på Nørrebro hertil morgen er den samme mand, der skød og sårede flere personer på Østerbro og i Krystalgade.

- Det er foreløbigt vores antagelse, at den mand vi har dræbt er den gerningsmand, der 15.33 beskød de mennesker der befandt sig ude ved Krudttønden på Østerbro og affyrrede skud i Krystalgade i nat, siger Jørgen Skov ledende politiinspektør ved Københavns Politi.

(Foto: Kenneth Meyer) 112 Øjenvidne: Mand dræbt få meter fra min seng

Mistænkt foretog opkald
Efter det første angreb ved et debatarrangement på Krudttønden på Østerbro flygtede gerningsmanden fra stedet i en sort Polo, der kort tid efter blev fundet ikke langt fra det første gerningssted.

På pressemødet oplyste politiet, at man via overvågningsbilleder fra pladsen, hvor flugtbilen blev efterladt kunne se den mistænkte foretage et opkald, hvor efter en taxa ankom og samlede mandspersonen op.

Det er altså dette spor, der har ledt efterforskerne i retningen af en adresse på ydre Nørrebro.

- Afhøringer med taxachaufføren har ført til, at vi har overvåget en specifik adresse.

Overvågningen førte søndag morgen til et voldsomt skyderi, hvor den formodede gerningsmand blev dræbt.

- Vi følger efter ham og råber ham an, da han forlader lejligheden. Her det kommer til skudveksling, hvor han bliver dræbt, oplyser Jørgen Skov.

En mand blev skudt og dræbt efter en ildkamp med politiet ved Nørrebro Station. (Foto: Kenneth Meyer) 112 Øjenvidner: Vi blev vækket af fire PET-fyre med maskinpistoler

Tre dræbt og fem såret
Den seneste episode fandt sted ved Nørrebro, hvor politiet holdt en adresse under opsyn. Da en, ifølge politiet interessant, person indfandt sig ved adressen, råbte politiet vedkommende op. Derpå begyndte personen at skyde mod politiet.

Politiet besvarede ilden og det endte med, at personen blev dræbt.

På pressemøde fortalte politiet, at man ikke ville svare på spørgsmål fra pressen, og bad om forståelse fra pressen.

I alt er fem betjente blevet såret af skud i løbet af de seneste 24 timer og tre person er blevet dræbt.

Over midnat natten til søndag blev en ung mand dræbt af skud i hovedet foran synagogen i Krystalgade i København. Den unge mand foretog adgangskontrol ved synagogen, hvor der blev afholdt en jødisk konfirmation.

Lørdag eftermiddag blev en 55-årig mand dræbt ved Krudttønden på Østerbro, hvor debatarrangementet 'Kunst, Blasfemi og Ytringsfrihed' fandt sted. Angrebet menes at have været rettet mod den svenske Muhammedtegner og kunstner Lars Vilks, der var blandt gæsterne.