Politiets teori: Skyderi var en 'bytter' for skud-episode for en uge siden

To skyderier i Lyngby er formentlig en lokal, kriminel konflikt, men ingen personer er ramt

Akademivej blev afspærret, mens politiet afsøgte området. Video: Kenneth Meyer

Skyderiet tirsdag aften på Akademivej i Lyngby nord for København var formentlig en 'bytter' for et skyderi i samme område den 11. juli. Ingen er blevet ramt under de to skyderier, hvor motivet er ukendt.

Nordsjællands politi formoder dog, at der er tale om en lokal konflikt mellem to kriminelle grupperinger.

- Vi formoder ikke, at det vil udvikle sig til en længerevarende konflikt. Vi vil være synligt til stede i området, og vi har en massiv efterforskning i gang for at pågribe gerningsmændene, siger politiinspektør Lau Thygesen, Nordsjællands politi.

Politiet har afspærret et område på DTU. Foto: Kenneth Meyer 112 Skud affyret ved universitet: Politiet talstærkt tilstede

Politiet har gode spor at gå efter - blandt andet den mørke Audi stationcar, som gerningsmændene kørte i tirsdag aften.

Den blev senere fundet efterladt nær Paul Bergsøe Kollegiet i Nærum, hvor to personer fra bilen forsvandt i området. Bilen var forsynet med stjålne nummerplader.

Kørte i mørk Audi
Kl. 20.54 fik politiet en anmeldelse om, at en mørk Audi stationcar kørte ad Akademivej og en person sad med en pistol ud af vinduet. Bilen standsede i krydset Akademivej og Kollegiebakken, og en person stillede sig bag bilen og affyrede en serie skud.

- Vi har ikke fundet nogen anslagsmærker og kan ikke sige, om der er skudt mod nogen personer, siger Lau Thygesen, der ikke ønsker at oplyse, hvor mange skud, der blev affyret. Men politiet fandt flere tomme patronhylstre på stedet.

Kort efter skyderiet fik politiet besked på, at den mørke Audi var blevet parkeret ved Paul Bergsøe Kollegiet og at to personer stod og 'fiflede' med noget ved bilen, hvorefter de forsvandt. Audien er nu sendt til kriminaltekniske undersøgelser.

Nordsjællands Politi beder vidner, der måtte have overværet skyderiet eller episoden ved Paul Bergsøe Kollegiet, eller generelt har viden om baggrund og personer, der har været involveret i episoden, om at ringe 114.

112 Politi betragter skudsag som drabsforsøg

Onsdag den 11. juli klokken 17.45 blev der skudt i området Lundtoftevej og Akademivej i Lyngby. Der blev affyret en serie skud, og der blev fundet mindst tre afskudte patronhylstre.

Der blev skudt fra en sølvgrå bil mod en mindre mørk parkeret bil, men ingen blev ramt. Ejeren af den mørke bil henvendte sig til politiet og fortalte, at der var skudhuller i hans bil.

Politiet kan ikke udelukke, at de to skudepisoder, hvor ingen personer tilsyneladende har været direkte i skudlinjen, er en form for 'markeringer', hvor personerne 'viser tænder' og gør hinanden opmærksomme på, at de er parate til at bruge skydevåben.