Politiets tiltale: Tre mænd drev gigantisk narkoliga fra lille flække

Tre mænd er tiltalt for tilsammen at håndtere mere end 100 kilo narko og en skarpladt pistol

Næsten 100 kilo hård narkotika. Det var resultatet, da politiet tidligt om morgenen den 13. oktober sidste år slog til mod en adresse i den lille nordvestsjællandske by Eskebjerg med 243 indbyggere.

Til august skal tre mænd med danskklingende navne for Retten i Holbæk, hvor de er tiltalt for det kæmpe narkofund.

Helt præcis blev der fundet 76,5 kilo amfetamin, cirka fire kilo kokain og 17,2 kilo MDMA på adressen. Ifølge tiltalen har narkoligaen dog håndteret større mængder stoffer med henblik på videreoverdragelse. 

To af mændene er desuden tiltalt for at være i besiddelse af knap fire kilo amfetamin og cirka syv gram kokain på en adresse i Vallensbæk et par timer tidligere.

Den ene kan ved samme lejlighed føje yderligere cirka 61 gram kokain og 46 gram MDMA til tiltalen, mens den anden, efter politiets opfattelse, var ejeren af en skarpladt pistol af mærket Glock 17 med magasin og 28 skarpe patroner. Den fandt politiet fandt samme nat på en adresse i den nordsjællandske badeby Tidsvildeleje.

Således runder tiltalen altså mere end 100 kilo narkotika.

Noget tyder på, at det er politiets opfattelse, at mændene drev deres narkoforretning fra området omkring Eskebjerg - og at der er flere personer involveret i nakoligaen.

En af de tre mænd er tiltalt for i en periode fra januar 2016 til februar samme år at have aftalt et møde, hvor der skulle leveres et kilo amfetamin til en pris på 37.000 kroner. Politiet kender til personen, der skulle aftage stoffet, men ifølge tiltalen figurerer flere uidentificerede personer i denne overlevering, som det er uvist om, hvorvidt blev gennemført.