Politihunden Ike mishandlet af guldtyv

Rumæner dømt for indbrud hos guldsmed og vold mod politihunden

Vi har desværre ikke et billede af Ike, så her er en anden politihund, også en Schæfer.
Vi har desværre ikke et billede af Ike, så her er en anden politihund, også en Schæfer.

På flugt fra et kup hos en guldsmed på Østerbrogade i København blev en 35-årig rumæner løbet op af politihunden Ike bag en gymnastiksal på Ryvangs Allé, men rumæneren havde ikke til sinds at lade sig anholde.

Han gav Ike et kraftigt slag med en trækæp, så schæferen hylede og måtte opgive at bide sig fast i guldtyven.

Men Ikes hundefører gav ikke op, selvom hans hund var sat ud af spillet.

Rumæneren slog ud efter politimanden med kæppen, men hundeføreren fik alligevel overmandet og anholdt den 35-årige, der viste sig at være en omrejsende tung kriminel, der var dømt adskillige gange i Italien for tyverier og røverier og var prøveløsladt.

Københavns Byret har nu idømt Chelman Aurel et år og ni måneders fængsel og udvist ham for i 12 år. Rumæneren blev dømt for guldkuppet, hvor tre medgerningsmænd stadig er på fri fod, og for smertefuld og uforsvarlig behandling af politihunden efter dyreværnsloven.

'Racistisk dom'
Chelman Aurel blev også dømt for brugstyveri af guldtyvenes flugtbil og for vold mod hundeføreren. Han ankede dommen på stedet og sagde gennem sin tolk i retten, at dommen var racistisk og i øvrigt for hård, oplyser anklager Søren Harbo.

Guldkuppet skete den 19. september sidste år klokken 02.25, hvor fire mænd brød ind i guldsmedeforretningen Guld & Sølv, Østerbrogade 119.

Med en økse og en mukkert knuste de vinduet, og bandt et reb mellem deres bil og metalgitteret i vinduet og rev gitteret løs med bilen. Tre af tyvene trængte ind i butikken og stjal smykker for cirka 379.000 kr.

De var i butikken i to minutter, viste videoovervågningen.

Under flugten kørte de ned ad en blind gade og kunne ikke komme videre og flygtede til fods.

Politiet har hurtigt på stedet og Ike fik færten af den ene gerningsmand.

Ved anholdelsen havde Chelman Aurel for 90.000 kr. af de stjålne smykker på sig, mens de tre andre gerningsmænd slap væk med resten.

Efter rumænerens overfald på politihunden måtte den til dyrlæge, men den er sluppet uden fysiske skader.

Ike tilbage på arbejde
Ike er tilbage på arbejde, selvom dens fører frygtede, at hunden kunne have fået psykiske mén af overfaldet, så den ville være tilbageholdende i politiarbejdet, men det ser heldigvis ikke ud til at være tilfældet.

I retten forklarede Chelman Aurel, at han tilfældigt havde mødt de tre andre gerningsmænd, som allerede havde planlagt det hele. Han tog bare med.

Rumæneren blev prøveløsladt i Italien i 2015 og blev sendt hjem til Rumænien. Derefter tog han til Danmark.

Ved dommen i byretten blev guldtyvenes indbrudsværktøj konfiskeret, en økse, en mukkert, en boltsaks, en knibtang, en skruetrækker, to koben, et dækjern, en hammer og et reb.

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere