Politimand i chok: Stod foran 'mord-offer' 31 år senere

Politiet var i 31 år sikre på, at Petra Pazsitka var blevet slået ihjel indtil de fandt hende i live i Düsseldorf

Her blev Petra Pazsitka fundet - 31 år efter, politiet havde dømt hende død. (Video: AP)

I 1984 forsvandt den dengang 24-årige Petra Pazsitka sporløst fra sit hjem i den tyske by Braunschweig. Det tyske politi var overbevidste om, at den unge studerende havde været udsat for en forbrydelse og indledte hurtigt en mordefterforskning.

Hendes forsvinden var omgærdet af stor mystik, og den unge kvinde blev efterlyst i hele Tyskland.

Siden blev hændelsen kædet sammen med drabet på en 14-årig pige, der også var forsvundet fra samme område som Petra Pazsitka. Drabet på den 14-årige var begået af en dengang 19-årig mand, der efterfølgende også meldte sig skyldig i drabet på den 24-årige Petra.

Politifoto 112 - 27. sep. 2015 - kl. 18:51 'Mordoffer' fundet i live efter 31 år

Liget blev aldrig fundet, og manden har siden trukket tilståelsen tilbage.

I 1989 blev sagen henlagt, og Petra Pazsitka blev meldt omkommet i de tyske registre. Forleden dukkede den nu 55-årige Petra Pazitka så op igen i live i Düsseldorf, hvor hun i alt ubemærkethed har levet en stille tilværelse.

Den tyske kvindes 'genopstandelse' har vagt stor opsigt. Ikke mindst blandt de betjente der tilbage i 1984 efterforskede sagen. Det fortæller daværende efterforsker Dirk Bosse der i dag indtager en ledende stilling i politiet i Braunsweig.

- Jeg ville aldrig have drømt om, at denne sag nogensinde skulle blive opklaret. At se, hun er i live er en meget voldsom oplevelse for mig. Dengang troede alle, at hun var død, siger Bosse til tyske Bild.

Sammen med sin overordnede kørte Dirk Bosse til Düsseldorf for at hjælpe med at identificere den nu 55-årige kvinde.

- Så snart hun nærmede sig os, var jeg sikker på, det var hende, selvom jeg kun havde set hende på et politifoto fra 1984. Efter flere timers afhøring var der ingen tvivl tilbage: Det er hende.

Han vil nu forsøge at føre Petra Pazsitka sammen med sin familie:

- Sagen har berørt vores hjerter dybt. At sidde overfor en 80-årig kvinde og fortælle, at hendes datter er tilbage efter hun i mere end 30 år har troet, hun var død. Det rører en drabsefterforsker dybt, siger han til Bild.

Petra Pazsitka har siden sin forsvinden arbejdet sort, ikke haft en bankkonto og boet i forskellige byer i Tyskland for at skjule sin identitet. De sidste 11 år har hun boet i Düsseldorf.

Det er endnu ikke offentlig kendt, hvorfor kvinden ønskede at forsvinde, men ifølge politiet, skulle det ikke være familiære problemer