Politimorder henrettet i nat - nu har Texas kun 3 dødssprøjter tilbage

Texas er ved at løbe tør for dødssprøjter. I nat blev den fjerdesidste brugt på den 42-årige Kent Sprouse

NEW YORK, USA (Ekstra Bladet): Texas har i nat udført sin femte henrettelse i år. Præcis kl. midnat fik den 42-årige politimorder Kent Sprouse dødssprøjten i dødskammeret i Huntsville State Penitentiary i den amerikanske delstat Texas.

Kent Sprouse blev i 2004 idømt dødsstraf for et dobbeltmord begået i 2002. Her skød og dræbte han først en kunde, Pedro Moreno, på en benzintank, da han stod og fyldte sin bil op. Dernæst dræbte Sprouse den 28-årige politimand Harry 'Marty' Steinfeldt III, der reagerede på alarmopkaldet.

Steinfeldt nåede at affyre et skud mod Sprouse, som overlevede og tilstod drabene på vej i en ambulance. Han har i årenes løb fået afvist flere appeller.

Henrettelsen blev eksekveret kl. 18 lokal tid og skete under overværelse af både familie og venner til Kent Sprouse samt til de to ofre, der sad adskilt i to forskellige rum.

'Undskyld'
Forinden havde Sprouse ud på eftermiddagen haft lejlighed til at tale med en præst, en åndelig vejleder og sin advokat, før han senere fik serveret sit sidste måltid. Et måltid, som fængslet i øvrigt oplyser til Ekstra Bladet, ikke er selvvalgt men er i fuld overensstemmelse med, hvad der er på menuen den dag.

Kent Sprouse greb desuden muligheden for at sige et sidste ord som det sidste, inden henrettelsen:

- Jeg vil gerne undskylde til Moreno-familien og til Steinfeldt-familien for alle de sorger, jeg har været skyld i. Jeg vil gerne undskylde til min egen familie for alle de sorger, jeg har forårsaget dem. Jeg vil også gerne takke min familie for al deres støtte. Jeg tror, det er det, lød det fra dødsbriksen.

Han blev erklæret død kl. 18.33 lokal tid.

Familien til Ekstra Bladet: Ulidelig  rejse
Ekstra Bladet fik i timerne op til henrettelsen fat på enken til den dræbte betjent Harry Steinfeldt, der fortsat bor i Texas.

- Dette er en følelsesmæssig afslutning på en meget lang og ulidelig rejse. Vi er evigt taknemmelige for al den støtte og kærlighed og de bønner vi har fået i denne svære tid. Fra nu af vil vores tanker ikke være fokuseret på den forfærdelige forbrydelse, der blev begået 6. oktober 2002, men mere på de vidunderlige minder, som vi har af to hjertelige og beundringsværdige mænd, Marty Steinfeldt og Pedro Moreno, skrev Harry Steinfeldts enke Michelle Steinfeldt i en mail til Ekstra Bladet i går på dagen for hendes mands morders henrettelse. 

Hun og Harry Steinfeldt var næsten nygifte og hun blot fem måneder henne med parrets første barn, da han blev skudt i 2002.

Løber tør for dødssprøjter
Nattens henrettelse i Texas blev udført med en enkelt dødssprøjte, der indeholdt præparatet Pentabarbital. Det eneste form for medikament, som delstaten Texas benytter sig af.

Flere henrettelser i USA er ellers blevet stærkt kritiseret det seneste år, fordi flere stater eksperimenter med brugen af ny dødsmedicin. Årsagen skyldes at flere og flere medicinselskaber nægter at udlevere eller indskrænker antallet af dødssprøjterne til brug af henrettelser af etiske årsager. Resultatet har bl.a. henrettelser, der har trukket ud i timevis og er blevet sammenlignet med tortur.

Kent Sprouse blev således henrettet med den fjerdesidste dødssprøjte i Texas. Nu resterer kun tre dødelige sprøjter.

- Det er korrekt, at vi ikke har så mange tilbage. Men vi undersøger alle muligheder for at få nye forsyninger eller for at kunne bruge ny medicin. Men vi har nok sprøjter tilbage til at komme igennem april, forklarer Jason Clark, talsmand fra Texas Department of Criminal Justice, til Ekstra Bladet.

Hvorfra forsyningerne kommer ønsker han dog ikke at oplyse.

Tager op til 30 min. at dø
Clark bekræfter i øvrigt, at Texas siden 2012 kun har eksekveret henrettelser ved brug af en enkelt sprøjte indeholdende præparatet Pentobarbital.

- Og det har vi aldrig haft nogle problemer med under de 40 henrettelser, vi siden har udført. De får en sprøjte med 5 gr. Pentobarbital og bliver bevidstløse med det samme. Det tager typisk mellem 10 til 30 minutter, før den endelige død indtræffer, forklarer han.

Nattens henrettelse er den 11. ud af i alt 36 planlagte henrettelser i USA i 2015.

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere