Pressefotograf anholdt: Journalister smidt væk fra flygtninge

Syd- og Sønderjyllands Politi er lige nu ved at fjerne flygtningene fra motorvejen ved Aabenraa Syd

Ved du noget? Har du billeder? Tip Ekstra Bladet på 1224@eb.dk eller sms på 1224 (alm. takst)

Syd- og Sønderjyllands Politi har skærpet tonen over for de cirka 200 flygtninge, der i et par timer har gået på motorvejen fra Padborg og mod Kolding.

Det fortæller Ekstra Bladets mand på stedet.

- Lige nu er alt stoppet ved Aabenraa Syd-afkørslen. Alle journalister og pressefotografer er blevet smidt væk. En enkelt pressefotograf fra Politiken er blevet anholdt, siger Ernst van Norde.

Se mere video på localeyes.dk

Politiets mandskabsvogne er kørt frem mod flygtningene, og der er også en helikopter i luften over området.

Politiet har bedt de journalister og fotografer, der har fulgt flygtningene, om at forsvinde. Hvis ikke de gør, som de får besked på, så vil de risikere at blive anholdt.

Syd- og Sønderjyllands Politi er netop kørt hen til flygtningene med mandskabsvogne og kampklædt politi. (Foto: Ernst van Norde)
Syd- og Sønderjyllands Politi er netop kørt hen til flygtningene med mandskabsvogne og kampklædt politi. (Foto: Ernst van Norde)
 

Flygtninge tvinges væk
Og det er altså foreløbig sket for en enkelt pressefotograf.

- Det er min opfattelse, at politiet vil tvinge flygtningene af motorvejen om ikke så længe, siger Ernst van Norde.

Syd- og Sønderjyllands Politi standsede tidligere på eftermiddagen trafikken i begge retninger på den sydligste del af motorvejen.

Politiets indsatsgruppe er ifølge Ekstra Bladets oplysninger lige kommet kørende i tre biler med fuld skrald ned på motorvejen.

- Politibetjentene i mandskabsvognene er iklædt fuld kampuniform, siger Ernst van Norde, som også fortæller, at i hvert fald en journalist har formået at følge med flygtningene uden at blive anholdt. Det skulle angiveligt være en mandlig journalist fra New York Times.

Omkring klokken 17.40 var to af aktionsstyrkens vogne på vej mod nord med fuld udrykning. De er blevet set nord for Haderslev. Oplysningen er bekræftet af politiet.

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere