Prøveløsladt toprocker bag bar-slagsmål

Knivstik og stolekast: Retssag om voldsomt slagsmål fortsætter i dag

Toprockeren Peter ’Pit’ Rosenberg var prøveløsladt, da han i august sidste år kickstartede et vildt slagsmål på beværtningen CPH Cocktail i det indre København.

Tilbage i marts 2014 fik den 42-årige rocker halvandet års fængsel for ulovlig våbenbesiddelse efter, han i 2013 sammen med andre rockere var blevet anholdt i en nordsjællandsk feriebolig. Dengang fandt politiet to pistoler og en lyddæmper.

Rockerne gemte sig i sommerboligen fordi de  var i konflikt med folk fra indvandrerbanden Brothas, der blandt andet havde beskudt Bandidos-klubhuset i 'Hvidovre med salver fra en Kalashnikov

Tilsyneladende var det ganske uprovokeret, da han tidligt om morgenen omkring kl 06.45  24. august i fjor fra sin plads ved baren målrettet krydsede henover gulvet og uden varsel hamrede højre knytnæve i tindingen på sit offer - en 20-årig mand med indvandrerrødder.

Det fik den unge mands venner til at se rødt og vild tumult brød ud.

Under slagsmålet blev en 28-årig mand, der var sammen med Rosenberg, tæsket og knivstukket ti gange, fordi han kom Rosenberg til undsætning.

Se også: Forsvarsadvokat:- Sass Larsen kunne selv ryge med i den nye bandepakke

Den 28-årige er søn af den tidligere Bandidos-rocker, ’Suzuki’ Torben Jensen, der blev berømt for sin forbindelse til den socialdemokratiske politiker, Henrik Sass Larsen.

Vildt slagsmål fanget på video
Mandag begyndte retssagen, hvor otte mænd i alderen 20 til 31 år er tiltalt for grov vold. To er tillige tiltalt for drabsforsøg. Retssagen fortsætter i dag.

Se også: Rockersøn var bodyguard for højtstående Bandidos-medlem

Her blev overvågningsvideoen fra CPH Cocktail afspillet gentagne gange, hvor Peter Rosenbergs rolle udpensles i detaljer.

Efter den indledende tumult trækker han sig ud af balladen og indtager en defensiv plads bag baren. Det sker, mens stole og flasker ryger gennem luften og ’Suzuki’ Torbens søn slås med indvandrerrødderne.

Se også: Rockersøn knivstukket: Toprocker startede slagsmål

Det er her, at rockersønnen bliver knivstukket. Bagefter tager han flugten ud af lokalet. Udenfor overfaldes han igen, hvor han bliver sparket og får kastet en cykel efter sig.

Frikendt i drabssag
Rosenberg er mangeårigt medlem af rockerklubben, hvor han blandt andet har været krigsminister ved klubbens landsledelse kaldet ’Nationalen’.

Tidligere i år blev han af ukendte årsager degraderet til prøvemedlem, men det skulle ifølge Ekstra Bladets oplysninger spille ind, at 42-årige Rosenberg har plejet tæt omgang med medlemmer af rockergruppen Satudarah.

Siden 2002 har han i pressen været omtalt i forbindelse med sager om rockerkriminalitet.
Den gang var han tiltalt for at have været flugtchauffør efter likvideringen af Claus Bork Hansen kaldet ' Karate-Claus', der inden sin død var blevet smidt ud af Bandidos i bad standing.

Retten frikendte dog Rosenberg i sagen.

Siden er 'Pit' blandt andet dømt i sager om bedrageri og våben.

I forbindelse med sagen om det voldsomme barslagsmål i august i fjor kører der en særskilt straffesag mod Peter Rosenberg. Den retssag skulle være begyndt tidligere i år, men blev udskudt til senere.

Nægter grov vold og knivstik
De otte tiltalte mener sig uskyldige i grov vold og drabsforsøg. En nægter sig skyldig, en anden nægter at have været til stede. Andre erkender deltagelse i slagsmål, men erkender i den forbindelse kun ’almidendelig vold’ efter den milde voldsparagraf.

I følge Ekstra Bladet oplysninger har flere af de tiltalte tilknytning til bandegrupperingen i Værebro, hvor flere også er del af kredsen omkring rockerklubben Satudarah.

Slagsmålet på CPH Cocktail var dog ikke et banderelateret opgør. I følge oplysninger til Ekstra Bladet bundede det i pludseligt opstået nattelivsfnidder.