Psykisk syg fik hjælp til sin flugt

Vild plan var skyld i at 47-årig kunne flygte fra psykiatrisk afdeling i Aalborg

Den 47-årige psykisk syge mand, som tidlig lørdag eftermiddag forsvandt fra retspsykiatrisk afdeling på Mølleparkvej i Aalborg, fik hjælp til at flygte.
Det oplyser Nordjyllands Politi i en pressemeddelelse.

Ifølge politiet fik den 47-årige en hestesko af en medpatient, så han kunne kravle over en fire meter høj mur, der omkranser den gård, som patienterne har adgang til.

Derudover havde den 47-årige angiveligt byttet tøj med en medpatient inden flugten.

- Vi ved ikke, om det er den samme medpatient, som har hjulpet ham over muren, der også har lånt ham sit tøj. Umiddelbart mener vi kun, at en patient er involveret i flugten, siger Per Vagn Nielsen, vagtchef ved Nordjyllands Politi, til Ekstra Bladet.

Den 47-årige var varetægtsfængslet i forbindelse med en trusselssag, og politiet advarer derfor om, at manden er udadreagerende og farlig.

Den 47-årige er iført camouflagemønstret jakke og lyse bukser og har et par hvide og sorte sko på fødderne.

Manden beskrives af politiet som 180-185 cm høj, lettere kraftig af bygning med kort, tyndt og mørkt gråt hår. Han er mørk i huden og har desuden ingen tænder i overmunden. 

Han er tidligere kendt af politiet, og de søger derfor i området omkring hospitalet, og Aalborg hvor de har en formodning om, at han befinder sig.

- Vi har forsøgt alle relevante adresser her i Nordjylland. Vi har også nogle adresser længere nede i landet, og nu er der gået så lang tid, at han kan være nået derned også, siger vagtcehfen.

Politiet opfordrer folk, der ser manden, til at ringe til politiet på telefon 114. De fraråder desuden, at man selv forsøger at tage kontakt til manden.

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere