Psykolog tiltalt for samleje og oralsex med klient: - Det var rollespil

Tirsdag startede retssagen, hvor en psykolog fra Aarhus er anklaget for at have haft sex med sin selvskadende klient. Selv nægter behandleren at være skyldig

'Analsex, Viagra, orgasme, knippel og klask' var nogle af de opsigtsvækkende ord, der kom frem under retssagen, hvor en 57-årig psykolog er anklaget for at have indledt et seksuelt forhold til sin klient.

Ordene stammer fra de mange sms-udvekslinger mellem psykologen og den forurettede. I alt har anklageren, Jhin Lee fra Østjyllands Politi, fremlagt næsten 800 beskeder som dokumentation.

Psykologen er tiltalt for at have skaffet sig samleje og oralsex med sin kvindelige klient gennem sit arbejde som psykolog. Et forhold, han nægter sig skyldig i.

Rollespil 
Mange af beskederne er af seksuel karakter, men den anklagede forklarer, at det blot var rollespil. Ifølge ham var de en del af kvindens behandling; hun skulle udsættes for ydmygende udtalelser, så hun kunne lære at sige fra over for den slags fremover.

I det såkaldte rollespil har de to involverede parter øgenavne, hvor psykologen går under navnet 'herre', mens forurettede kaldes 'slave' samt hendes forbogstav.

I den sammenhæng bliver der blandt andet skrevet om 'straf' og 'lydighedstræning', og psykologen skriver til sin klient, at hun som slave hverken har 'rettigheder' eller 'klagemuligheder'. 'Adlyd og læg krop', lyder det i en sms, og han skriver også: 'Vi skal have en lang periode, hvor du udelukkende er min ejendom og dedikeret husslave'.

Ifølge psykologens forklaring var beskederne særligt intense til sidst i forløbet, fordi klienten var begyndt at date.  

- Hun skulle ikke falde i med mænd, som var styret af egne behov, og som var ligeglade med hende, forklarer han.

Det var pinligt
Hvorvidt klienten og psykologen overhovedet har set hinanden privat, ændrer sig undervejs, som dagen i retssalen skrider frem.

Den første gang, anklageren spørger, lyder svaret fra tiltalte: 'Nej'. Det ændrer sig efterhånden til, at forurettede har forsøgt at sælge ham en hund og sidenhen til, at hun har plukket hasselnødder i hans have.

- Slag på tasken kommer hun hjem til mig fem til syv gange, lyder svaret senere igen.

Det kommer også frem, at klienten har lånt psykologens sommerhus, og at han har opholdt sig her sammen med hende. Derudover også, at kvinden har set film hjemme hos ham.

Af sms-korrespondancerne tegner sig en procedure, hvor klienten skal parkere sin bil et stykke væk, trække hætten over hovedet på vej op i psykologens lejlighed, selv lukke sig ind, låse efter sig og 'smide klunset' i gang eller stue.

Han forklarer proceduren med, at han var bange for, at hendes besøg i hans private hjem kunne misforstås.

- Det var pinligt, siger han.

Den del med at smide klunset var dog en del af rollespillet, tilføjer han.

Fratagelse af autorisation 
Mens efterforskning af sagen har stået på, har Psykolognævnet valgt at fratage psykologen hans autorisation.

'Din fortsatte virksomhed som autoriseret psykolog frembyder overhængende fare', og 'der er risiko for, at andre klienter kan blive udnyttet', lød dommen fra nævnet.

Afgørelsen har været gældende siden maj 2018, men psykologen har frit kunnet arbejde videre som almindelig ikke-autoriseret psykolog. Hans hjemmeside har derfor også været åben for nye kunder, og han har reklameret med kurser lige siden.

--------- SPLIT ELEMENT ---------

Forsvar: Der mangler en masse sms'er

Det afgørende forsvar lyder på, at der mangler en række beskeder i den dokumentation, som anklageren fremlægger.

- Jeg ved ikke, hvor mange sms'er der mangler. Det har vi ikke noget overblik over. Men jeg forholder mig til, at den anklagede i de oplæste beskeder svarer på ting, der ikke er blevet spurgt om, og at beskederne flere gange har karakter af en monolog. Det fortæller mig, at man ikke ser parternes korrespondancer i deres fulde kontekst, siger Klaus S. Rasmussen, der forsvarer den tiltalte psykolog.

Onsdag er det den forurettede kvindes tur til at indtage vidneskranken. Dommen skulle være afgjort allerede onsdag, men grundet omfanget af sms'er har man valgt at indsætte et ekstra retsmøde, og afgørelsen bliver dermed udskudt til efter nytår.