Pusher Street genåbnet uden hash

Pusherstreet har været under ombygning siden 22. maj, men nu åbner christianitterne igen for Danmarks måske mest omtalte gade

Det er kun tre dage siden, at Pusher Street blev lukket. Se hvordan det så ud her. Video: Ekstra Bladet

Den verdensberømte gade Pusher Street på Christiania er netop blevet genåbnet klokken 13, efter christianitterne satte gaden på pause for tre dage siden.

Genåbningen skete, efter christianitter har holdt et fællesmøde, der startede klokken 12.

- Hegnet er taget ned. Det skete ret fredeligt, og med det samme begyndte folk at strømme ind, fortæller Ekstra Bladets mand på stedet.

Han fortæller, at en lille flok på omkring 20 mennesker forsamlede sig foran hegnet i hans ende, lige før presenningen blev taget ned.

Da den røg ned, blev der piftet og råbt 'Jaaa'. Hurtigt efter blev gaden fyldt op.

Sådan ser der ud på Pusher Street, efter gaden blev åbnet igen. Foto: Linda Johansen
Sådan ser der ud på Pusher Street, efter gaden blev åbnet igen. Foto: Linda Johansen
 

Der er ikke hash i boderne, men der er folk bag boderne, der står og spiser frokost.

I en pressemeddelelse har christianitterne kaldt situationen omkring pusherstreet for 'uholdbar'.

Derfor valgte de 22. maj at lukke gaden, hvor der åbenlyst bliver solgt hash, med hegn og sorte dækkener.

Christiania sendte en pressemeddelelse ud efter lukningen, som også opfordrer myndighederne til at gentænke deres strategi vedrørende Pusher Street.

Sådan skriver Christiania i pressemeddelelse 23. maj:

'Christiania skal være en fristad for kærlighed, mangfoldighed, natur og kultur.

Det er den atmosfære der skaber en fristad med plads til alle, og det er selvfølgelig meget vigtigt for Christiania.

Desværre har udviklingen omkring Pusher Street bidraget til at skabe et andet billede af Christiania, og det vil vi ikke acceptere.

Situationen kalder på omtanke og eftertanke, hvorfor vi altså nu har valgt selv at sætte aktiviteterne på pause, så vi kan få arbejdsro til en omstrukturering af forholdene omkring Pusher Street. Uanset at vi må anerkende, at vi har at gøre med nogle problemstillinger, som det civile Christiania ikke kan løse.

Denne pause er ikke en løsning, men et signal om at situationen er uholdbar.

Forhåbentlig giver denne aktion også myndighederne mulighed for at gentænke deres strategi, der på det seneste har medført en række af voldsomme overgreb på gæster og christianitter.

Christiania ønsker en langsigtet løsning for Pusher Street, som ikke er båret af en ulige kamp mellem Christiania og udefrakommende interesser.'

Ekstra Bladet har flere gange i de forgangne dage været ude på fristaden, for at se udviklingen. Der har dog været dækket til med stålhegn og presenninger, men man har kunnet høre en rumsteren og banken bag hegnet.

Pusher Street dagen efter afspærringen. Med kameraet ind over hegnet tog Ekstra Bladets fotograf dette billede. 112 Det sker der bag Pusher Streets afspærring

Klumben og Raske Penge gav alternativ opvarmningskoncert før deres optræden på den kommende Roskilde Festival. (Foto: Anders Brohus) Krimi Inden Roskilde-koncert: Raske Penge og Klumben rykker i fængsel