Pusher Street: Her er fangsten

Københavns Politi har atter været på fristaden

Politiet har været på Christiania for femte morgen i træk. Billedet her er dog fra i går. Foto: Mikkel Tariq Khan
Politiet har været på Christiania for femte morgen i træk. Billedet her er dog fra i går. Foto: Mikkel Tariq Khan

Københavns Politi har for for sjette dag i træk aflagt morgenvisit i Pusher Street på Christiania, oplyser de på Twitter.

I første omgang opgjorde politiet dagens fangst, men det har ordensmagten nu korrigeret, så opgørelsen handler om gårsdagens fangst, som lyder på:

750 joints, cirka 7 kilo hash, et kilo skunk og diverse hashprodukter er blevet beslaglagt sammen med knap 40.000 kroner.

Under aktionen er syv personer blevet anholdt for salg af hash. Tre af dem skal fremstilles i grundlovsforhør i dag, skriver politiet på Twitter.

Politiets aktioner kom efter genåbningen af Pusher Street i fredags. Gaden havde da været lukket og var spærret af med hegn og sort stof i et par dage af christianitter. Beslutningen om den midlertidige lukning blev truffet på baggrund af en udvikling omkring hashgaden, som ifølge christianitterne ikke er til fristadens bedste. De mener blandt andet, at volden er taget til.

Pusher Street bag forhænget. Sådan tager den verdensberømte hashgade sig ud efter, at christianitter tirsdag morgen blokerede indgangene med stålhegn og sort betræk. Foto: Mikkel Tariq Khan Krimi Rå rockermetoder i Pusher Street: Ung hashhandler i gældsfælde

Politiet har meldt ud, at de vil fortsætte aktionerne i Pusher Street.

Lars Ole Karlsen, leder af Operativ Specialafdeling i Københavns Politi sagde i går til Ekstra Bladet:

- Vi bliver ved, indtil man forstår, at det er uacceptabelt at have et hashsupermarked i Pusher Street. Hvis der bygges boder, fjerner vi dem. Hvis der er åbenlys hashsalg, anholder vi gerningsmændene, og vi beslaglægger hashen.