Putin-kritiker: Absurd at påstå islamister skød Nemtsov

- De, som har bestilt drabet på Boris Nemtsov, går fri, mener partifælle til den dræbte politiker

En partifælle til den nu dræbte Putin-kritiker Boris Nemtsov finder det "helt absurd" at påstå, at den tidligere russiske vicepremierminister skulle være blevet skudt af islamister fra Tjetjenien.

Tjetjeneren Saur Dadajev blev søndag sigtet og varetægtsfængslet for at være indblandet i drabet på den russiske oppositionspolitiker.

- Vores værste frygt er blevet til virkelighed. En mand, som påtager sig skylden, mens de, som rent faktisk har bestilt drabet på Nemtsov, går fri, skriver Ilja Jasjin, som var Nemtsovs medleder i det liberaldemokratiske parti.

Se også: Tjetjener erkender drab på russisk politiker

Jasjin siger, at han tvivler på, at en person, der optræder alene, kan have skudt nogen så nær Kreml. Han tror, at anholdelsen af en tjetjensk islamist kun er en måde, hvorpå de russiske myndigheder forsøger at aflede kritik og blive beskyldninger fra offentligheden kvit.

- Efterforskernes absurde teorier om islamistiske motiver i Nemtsov-drabet passer godt ind i Kremls kram, og det får bragt Putin ud af skudlinjen, siger Jasjin videre.

Dadajev er indtil videre fængslet frem til 28. april.

Se også: Yderligere to personer er anholdt for drab på Nemtsov

Statslige russiske medier har tidligere meldt, at Dadajev har arbejdet i politistyrken Sever i Tjetjenien i 10 år.

Ifølge Tjetjeniens Kreml-venlige myndigheder misbilligede Dadajev det franske satireblad Charlie Hebdo, som Nemtsov skal have udtrykt støtte til efter angrebet i Paris i januar.

Det fremgår endnu ikke, under hvilke omstændigheder Dadajev har erkendt sin involvering.

Fem personer er anholdt og mistænkt for at være involveret i drabet på Boris Nemtsov, der blev dræbt forrige fredag på åben gade nær Kreml i den russiske hovedstad.

De resterende fire mistænkte har nægtet sig skyldige.

Kreml har tidligere afvist at være involveret og betegner drabet som en "provokation", der har til formål at kaste et dårligt lys over den russiske præsident, Vladimir Putin, og styrke hans modstandere.

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere