Råb og røg ved veganerdemo

En større gruppe personer deltog  i march for dyrs rettigheder, hvor man blandt andet protesterede ved madfestival for børn i København

Omkring et par hundrede veganere valgte at bruge deres lørdag formiddag på at demonstrere ved en madfestival for børn. Foto: Anthon Unger
Omkring et par hundrede veganere valgte at bruge deres lørdag formiddag på at demonstrere ved en madfestival for børn. Foto: Anthon Unger

Tidligere i dag viste en større gruppe vrede veganere deres afsky for kød- og mælkeprodukter, da Arla holdt en såkaldt foodfest på Islands Brygge.

Arla kalder det en madfestival for børn og unge, hvorfor der selvfølgelig var en stor del småfolk til stede i følgeskab med deres forældre.

At der var tale om et arrangement rettet mod børn holdt dog ikke en gruppe demonstrerende veganere fra højlydt at vise deres holdning.

Råb og skrig blev forstærket af megafoner.

- Fuck Arla, lød et af de taktfaste kampråb.

Demonstrationen nåede frem til Arlas madfest, hvor de stoppede op i nogle minutter. Her fortsatte de deres vrede og hidsige råberi.

Foto: Anthon Unger
Foto: Anthon Unger

I forbindelse med protesten mod madfesten affyrede demonstranterne også røgfakler, hvilket forskrækkede et mindre drengebarn.

- Så så, det er bare nogle, der ikke kan lide mælk i kaffen, lød det beroligende fra drengens far.

Vagtchefen ved Københavns Politi, Michael Andersen, udlægger det politimæssige syn på dagens protest:

- Der er Arla Food Fest ude på Bryggen. Og så er det 'Offcial Animal Rights March', der demonstrerer. Så det er noget veganer-noget, lyder det fra vagtchefen.

Ifølge politiets vurdering deltog omkring 200 personer i protestmarchen, der gik fra Amager over Langebro og sluttede ved Nytorv.

- De er støjende, men der er fred og ro, tilføjede vagtchefen.

De protesterende er ikke enige. De mener selv, at de var mindst 700 deltagere. De gør også opmærksomme på, at det ikke var en demonstration rettet mod Arla, men en march for dyrs ret til liv og frihed.

707 kommentarer
Vis kommentarer