Råbte 'Allahu Akbar': Liège-angreb på tre personer var terror

Ifølge den belgiske indenrigsminister, Jan Jambon, har belgisk angrebsmand i alt begået fire drab.

Gerningstedet i Liege i Belgien. Foto: AP
Gerningstedet i Liege i Belgien. Foto: AP

Den belgiske anklagemyndighed siger, at angrebsmanden, der tirsdag dræbte tre personer i den belgiske by Liège, råbte 'allahu akbar' flere gange, da han affyrede skud. Råbet betyder 'Gud er størst' på arabisk.

Drabene betegnes af anklagemyndigheden som 'terrordrab', skriver nyhedsbureauet AP.

Tidligere onsdag kom det frem, at angrebsmanden, der er identificeret som Benjamin Herman, også skal have dræbt en fjerde person mandag.

Det oplyser den belgiske indenrigsminister, Jan Jambon, til mediet RTL.

Den dræbte mandag har siddet fængslet samtidig med Herman. Han blev ifølge indenrigsministeren dræbt med en stump genstand.

Benjamin Herman har ifølge politikilder, der har udtalt sig til nyhedsbureauet AFP, siddet fængslet for røveri, overfald og salg af stoffer.

Tirsdagens angreb på de to kvindelige politifolk fandt sted omkring klokken 10.30. Betjentene blev stukket med en kniv adskillige gange, hvorefter angrebsmanden tog deres pistoler og skød og dræbte dem begge.

De to kvinder var 43 og 53 år.

Efter at have dræbt de to skød angrebsmanden en 22-årig mand, der sad på passagersædet i en parkeret bil. Manden blev dræbt på stedet.

Derpå barrikaderede han sig på gymnasiet Lycée Léonie de Waha, der ligger i den fransktalende del af byen, hvor han tog en medarbejder som gidsel.

Belgisk politi oplyste tirsdag, at mandens mål ikke var at gøre eleverne noget. I stedet ville han skade politibetjente og skade den belgiske stat.

Eleverne på skolen blev evakueret, og ingen kom til skade.

Da politiet ankom til stedet, åbnede angrebsmanden ild og sårede flere betjente. Herefter blev han skudt og dræbt af politiet.

En kilde tæt på politiets efterforskning sagde tirsdag til nyhedsbureauet AFP, at angrebsmanden stod på en liste over personer, som politiet holdt øje med på grund af deres kontakt til islamister.