Rådmand indkalder til hastemøde efter Grimhøj-programmer

Søndag er der indkaldt til hastemøde i Aarhus, hvor parter vil diskutere omstridt moskés påvirkning på byen

Se Ekstra Bladets interview med formanden for Grimhøj-moskéen og Den Muslimske Sammenslutning, Oussama El Saadi, her

Efter TV2-dokumentarserien 'Moskeerne bag sløret' indkalder aarhusiansk rådmand nu til hastemøde mellem aktører i kommunen.

I dokumentarserien har danskere blandt andet kunne se imam Abu Bilal fra den aarhusianske Grimhøj-moské, belære tilhørere om, hvilke blodige straffe - herunder stening - koranen dikterer ved blandt andet utroskab.

En lære som bekymrer den radikale leder i Aarhus og rådmand for kultur og borgerservice, Rabih Azad-Ahmad, der har indkaldt til møde søndag klokken 13.00 mellem en række lokale foreninger og aktører i Gellerup og Aarhus Vest.

Se også: Imamer forbyder kvinder at sige nej til sex med ægtemand

På mødet vil man drøfte fremtiden for en planlagt stormoské i området, ligesom man vil drøfte, hvordan man undgår, at de belastede boligområder i Gellerup og Aarhus Vest bliver påvirket negativt.

- Der er ingen tvivl om, at de meget kontroversielle udtalelser, som er kommet frem i TV2-programmerne, giver anledning til bekymringer, som der bør handles på straks, skriver Rabih Azad-Ahmad i en pressemeddelelse.

I meddelelsen skriver rådmanden, at Gellerupparken i byen ellers er i en positiv udvikling, hvilket man blandt andet har kunne se på et fald i kriminaliteten.

I går delte Naser Khader en voldsom video på Facebook, hvor en person bliver stenet. Der er somme tider behov for at skære tingene ud i pap, lyder det fra integrationsordføreren. (Foto: Henning Hjorth) Dansk politik - 2. mar. 2016 - kl. 10:32 Khader deler voldsom video: Stening for åben skærm

En udvikling man ikke bør spille hasard med, lyder det.

Dokumentarserien, hvor der bliver filmet med skjult kamera i moskeer i Aarhus, har vakt stor debat og medført kritik fra en stribe folketingspartier.

Ud over udtalelser om stening, ser man i serien foredragsholdere i Grimhøj-moskeen rådgive muslimske kvinder om, hvordan de skal slå deres børn, hvis børnene ikke vil bede.

En foredragsholder i Grimhøj-moskeen fortæller også, at det ifølge koranen er forbudt for muslimske kvinder at arbejde sammen med mænd.

Frank Dahlgaard, formand for Liberal Alliance i Gladsaxe. Dansk politik - 29. feb. 2016 - kl. 13:41 LA-formand: Saudiarabiske fyrster bør stenes eller halshugges

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere