Radiovært skal i fængsel: Bedøvede mænd og røvede dem

Byture endte med, at en 46-årig kvinde bedøvede mænd med metadon og røvede dem. Østre Landsret skærper byrettens straf

Radioværten Roxanna Anne Albeck skal 1,5 år i fængsel for to røverier. (Privatfoto)
Radioværten Roxanna Anne Albeck skal 1,5 år i fængsel for to røverier. (Privatfoto)

Den 46-årige Roxanna Anne Albeck, der er tidligere vært på Radio24syv, skal et år og seks måneder i fængsel for to røverier begået i 2009 og 2010. Det har Østre Landsret besluttet tirsdag, skriver Ritzau.

Før røverierne bedøvede hun sine ofre med metadon.

Dommen er en skærpelse af byrettens dom fra 2012, som kun lød på et års ubetinget fængsel.

Radio 24syv-værten Roxanna Anne Albeck skal et år i fængsel for tyveri. (Foto: Privat) 112 Radio 24syv-vært skal et år i fængsel

Det ene røveri fandt sted i 2010, hvor Roxanna Anne Albeck mødte en mand i Københavns natteliv. Hun tog ham med hjem, puttede metadon i hans drink, og da han faldt i søvn stjal hun 300 kroner fra hans pung og hævede efterfølgende 11.412 kroner på hans konto.

Selv har hun tidligere forklaret, at drinken med stoffet i var til hende selv, men glassene blev forbyttet ved en fejl - men den købte retten altså ikke.

Roxanna Anne Albeck fik tre års fængsel allerede som 19-årig og blev senere stofmisbruger. (Privatfoto) 112 Radiovært med, da mand blev skudt

Roxanna Albeck blev desuden kendt skyldig i et lignende røveri, som fandt sted i 2009. Her blev en mand lænset for 25.000 kroner. I byretten blev hun i dette tilfælde kun dømt for tyveri, da det ikke kunne bevises med en blodprøve, at manden var blevet bedøvet.

- Jeg er godt tilfreds med afgørelsen, da dommerne lagde vægt på, at hun havde bedøvet de to ofre. Jeg gik efter to år, men så længe det blev præciseret, hvorfor hun fik halvandet års fængsel, er jeg tilfreds, siger anklager Astrid Scheibel til Ritzau.

112 Røveridømts chef: Roxanna får en sendepause

Roxanna Anne Albeck sagde efter byrettens dom, at hun håbede, at hun kunne få lov at afsone med fodlænke, så hun fortsat kunne passe sit arbejde på Radio24syv.

Hendes chef - administrerende direktør Jørgen Ramskov - var dog samtidig ude at melde ud, at hun ikke fik sendetid, så længe sagen stod på.

Jørgen Ramskov oplyser i dag til Ekstra Bladet, at Roxanna Albeck ikke længere er ansat på radiostationen og ikke har været det siden umiddelbart efter sagen så dagens lys.

- I dag har jeg lagt mit liv helt om og forsøger at hjælpe andre, siger den dømte radiovært. (Privatfoto) 112 - Jeg vil lave radio med fodlænke