Raser over Camre: 'Helt uden for pædagogisk rækkevidde'

Politiformand kalder Mogens Camres udtalelser om politiets indsats under angrebet for langt ude

Claus Oxfeldt har ikke kritiseret politiets indsats under terrorangrebet, selv om Camre påstod det i går. (Foto: Jakob Boserup)
Claus Oxfeldt har ikke kritiseret politiets indsats under terrorangrebet, selv om Camre påstod det i går. (Foto: Jakob Boserup)

- Det er ikke svært at sige sig selv, når én mand har held til at nedlægge fem, så er det ikke fordi han er en toptrænet Navy Seal (amerikanske elitesoldat, red.). Det er fordi, de andre ikke er trænet i den form for opgaver. Det er, hvad politiforbundets formand selv sagde: Mangel på træning.

Sådan sagde Mogens Camre fra Dansk Folkeparti i Gladsaxe til Ekstra Bladet fredag i en harsk kritik af politiets indsats under terror-angrebet i København for en måned siden.

Men den udtalelse falder i den grad formanden for Politiforbundet, Claus Oxfeldt, for brystet. Han har nemlig ikke på noget tidspunkt kritiseret politiets arbejde under den skæbnessvangre dag.

- At sige, at de ikke er uddannet godt nok, det har jeg aldrig sagt. Det må stå for Camres egen regning. Jeg synes egentlig, at hele nyheden taler for sig selv. Manden er uden for pædagogisk rækkevidde, siger Claus Oxfeldt til Ekstra Bladet.

- Så du synes heller ikke, at Hjemmeværmet kunne have klaret det lige så godt som politiet?

- Politifolk er trænet på en helt anden måde, end en hjemmeværnsmand er. Politiet reagerede super professionelt. De når at reagere og skyde efter manden, og det er super professionelt, siger Claus Oxfeldt, der bestemt ikke vil have DF'erens ord siddende på sig.

- Man kan altid efterrationalisere. Det var det samme i Krystalgade, der nåede de også at skyde, selv om de blev ramt. 

- Men var bevogningen af Krudttønden god nok, når nu Lars Vilks kom på besøg, burde man så ikke tage meget strenge forholdsregler?

- Hvis man havde troet, der kom en med en maskinpistol og ville ind mod dem, så havde man selvfølgelig taget nogle andre forholdsregler. Hvis vi nu havde vidst det, vi nu ved, så ville vi selvfølgelig have reageret på en anden måde. Det er klart.

- Og det er det, som Mogens Camre prøver at kloge sig på. Han stod ikke i situationen med en af sine hjemmeværnsfolk, hvor han skulle reagere på en brøkdel af et sekund.

- Hvad har politiet lært af terror-aktionen, og hvad skal I gøre anderledes fremadrettet?

- Efter en større aktion laver vi altid en debriefing, hvor vi taler om, hvad vi kunne have have gjort anderledes. Selvfølgelighed kan man sikre sig endnu bedre i fremtiden.

- Det er ny virkelighed for dansk politi, og vi er nødt til at indtænke, at nu kan der gudhjælpemig komme angreb direkte på betjente, hvilket man har været i fuld sving med efter angrebet på Utøya, siger formanden for Politiforbundet.

Se hvordan politiet forbereder sig på den nye virkelighed herunder:

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere