Red Barnet: Østjysk pædofil slipper for billigt

Seks års fængsel er billigt sluppet for pædofilidømt mand, lyder det fra Red Barnet, der håber på skærpelse.

Det vækker undren hos organisationen Red Barnet, at en østjysk pædofil kunne slippe med seks års fængsel, når anklageren og Retslægerådet havde talt for forvaring på ubestemt tid.

- Der har været tale om længerevarende, systematisk udnyttelse af børn. Desuden bærer manden et medansvar for andre børn, der er udsat for overgreb, i kraft af den rolle, han har haft på pædofile netværk, siger psykolog i Red Barnet Kuno Sørensen.

- Med alle de handlinger er det svært at forstå, hvorfor man ikke har udnyttet strafferammen bedre, siger Kuno Sørensen.

Domsmandsretten i Randers idømte den 48-årige Torben Kjærhus Larsen seks års fængsel. Han har siddet varetægtsfængslet i næsten to år, som skal fraregnes straffen.

Psykologen fra Red Barnet opfordrer anklagemyndigheden til at anke dommen til skærpelse hos landsretten.

- Vi har at gøre med en strafferamme på op til 12 års fængsel, og udmålingen af straffen siger noget om, hvor alvorligt man vurderer den konkrete sag.

- Når man så takserer alle de her grove handlinger til seks år, så vækker det undren, siger Kuno Sørensen.

Hvis straffen ikke skærpes, bør det ifølge psykologen få alarmklokkerne til at ringe hos justitsministeren.

- Justitsminister Søren Pind har indstillet til skærpelse af strafudmålingen i sager, hvor voksne udnytter deres fysiske og psykiske overlegenhed over for børn, så man opnår en højere strafudmåling end den hidtidige praksis.

- Den bekymring og problematik, han rejser, synes jeg man kan genfinde i strafudmålingen i denne her sag, siger Kuno Sørensen.

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere