Reddede Madsen om bord på båd: Her var hans første ord

Vidnet, der reddede Peter Madsen i land, efter han sænkede ubåden, har afgivet vidneforklaring

KØBENHAVNS BYRET (Ekstra Bladet): Det var fire kolleger, der sejlede i en båd på Øresund, der var de første, der nåede frem til ubåden, kort før den sank 11. august sidste år.

På det tidspunkt havde de hørt, at ubåden var væk.

- Men vi kiggede ikke efter den. Det var et rent tilfælde, at vi så den, fortalte vidne i dag.

Først tænkte de, at det var fedt, at den var fundet, og de sejlede videre mod Stevns, hvor de skulle dykke. Men så besluttede de alligevel at ringe til politiet. De endte med at blive bedt om at sejle tilbage til ubåden.

- Da vi nærmer os ubåden, så kommer Peter Madsen op, og vi spørger: 'Er du okay', og han siger 'ja', fortæller vidnet og tilføjer, at Peter Madsen spørger, om de kan blive i nærheden, fordi han skulle ned og prøve noget, der godt kunne være farligt.

Omkring 30 sekunder efter kommer han op igen, og vidnet fortalte, at de var bange for, at den skulle eksplodere, fordi vi tænkte, at det var Raket-Madsen.

Forsvandt hurtigt
Det fik Peter Madsen til at trække lidt på smilebåndet i retten.

Ubåden forsvandt derefter lynhurtigt, og de kastede et reb ud til ham. Da han kom om bord, tilbød de ham en telefon. Det afviste han, ifølge vidnet og sagde, at han lige havde nogen, han skulle snakke med, før han skulle ringe til nogen.

- Det syntes jeg var lidt underligt, men vi var også rimelig rystet over det, der var sket for øjnene af os.

- Han virkede den mindst rystede af os, forklarede vidnet og tilføjede, at han rystede på hænderne ved en enkelt lejlighed, men ellers ikke virkede chokeret.

- Han sagde: 'Jeg har lige brug for at gå ind i mig selv', fortæller han.

De blev ringet op af politiet, som bad dem spørge, om han var alene på ubåden og hvor den kvindelige journalist var. Hertil svarede han, at han havde sat hende i land kl. 22.30 på Refshaleøen.

- Hvordan kom det svar, spurgte anklageren.

- Det kom ret prompte. Vi opfattede det alle sammen som om, der var en bemærkelsesværdig fart på det svar, siger han og vurderer det som et indstuderet svar.

På anklagerens spørgsmål om, hvorvidt det kunne passe, at han til politirapporten har sagt, at Peter Madsen virkede rolig, svarede han, at han ikke kunne huske, præcis hvad han har sagt.

- I situationen opfattede jeg ham som meget fokuseret og koncentreret.

Da de satte ham i land i Dragør, gav Peter Madsen dem hånden og sagde, 'tak fordi I reddede mig op og agerede professionelt. Han virkede ikke på mig rystet, fortæller han i retten.

Peter Madsen boede i det spartanske rum, som man kan se er bygget op i træ her til venstre i billedet. Privatfoto Krimi Spartansk og gældsat: Her boede Peter Madsen

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere