Redder mistænkt: Dræbte sine patienter i 'dødens ambulance'

Undervejs i ambulancen sprøjtede redder luft ind i patienternes årer, mener italiensk politi

Davide Garofalo er sigtet for drab på tre patienter, men politiet undersøger et halvt hundrede mistænkelige dødsfald. Politifoto.
Davide Garofalo er sigtet for drab på tre patienter, men politiet undersøger et halvt hundrede mistænkelige dødsfald. Politifoto.

På vej fra hospitalet til deres hjem på Sicilien døde patienterne på mystisk vis i ambulancen.

Nu har politiet i Catania sigtet den 42-årige ambulanceredder Davide Garofalo for drab på foreløbig tre patienter, men politiet undersøger et halvt hundrede andre mistænkelige dødsfald.

De italienske medier har døbt sagen 'Dødens ambulance', og politiets teori er, at Davide Garofalo dræbte sine patienter for ussel mammon.

Han sprøjtede luft ind i deres årer med en kanyle, og det udløste embolisme - blodpropper - som patienterne døde af.

Overfor de sørgende familiemedlemmer anbefalede Davide Garofalo herefter en bestemt bedemandsforretning.

Den var styret af en lokal klan af den sicilianske mafia Cosa Nostra, som betalte ambulanceredderen en kommission på 300 euro pr. lig, godt 2200 kr.

Eks-mafia sladrede
De tre patienter, som Davide Garofalo foreløbig er sigtet for at have dræbt, blev kørt fra hospitalet til deres hjem i byen Biancavilla.

De var angiveligt dødeligt syge, og skulle køres hjem for at dø i fred, men ambulanceredderen fremskyndede processen, mener politiet.

De tre ofre var en 55-årig mand, en ældre mand og en ældre kvinde, skriver blandt andre The Telegrah.

Sagen blev først afsløret i et dybdeborende TV-program, hvor et 28-årigt afhoppet mafia-medlem gik til bekendelse og fortalte, at 'patienterne døde ikke ved Guds hånd'.

Den 42-årige far til tre havde, inden han blev ambulanceredder, ernæret sig som appelsinplukker.

Ifølge BBC mistænker politiet, at 'dødens ambulance' har kørt siden 2012.

Embolisme er, når blodstrømmen i en arterie blokeres af for eksempel en blodprop eller en luftboble. Hvis der injiceres luft i en blodåre, kan det derfor medføre døden.