Reddet af rygsækken: Her tager lavinen Tom

En australsk mand blev fanget midt i en lavine, som rev ham med ned af bjerget. Heldigvis reddede rygsækken ham

Se det skrækindjagende klip, hvor han bliver fanget i lavinen. Video: ViralHog

Tom Oye, en 29-årig mand, måtte prise sig lykkelig for sin rygsæk, efter at han blev fanget i en lavine, mens han var ude at stå på snowboard.

Manden, der oprindeligt er fra Australien, flyttede til Canada for tre år siden, og det var også her, at han var oppe i bjergene og stå på sit snowboard, da den uhyggelige situation indtraf.

Som det kan ses i videoen, begynder sneen under ham pludselig at bevæge sig, og han bliver trukket ned midt i en lavine med en vejrtrækning, der bliver mere og mere panisk.

Mirakuløst bliver han reddet af sin rygsæk, der, som en airbag, oppustes og holder ham hængende i toppen af lavinen uden at blive begravet.

- Jeg er okay. Det var lidt uhyggeligt, kan man høre den 29-årige fremstamme efter den vilde tur.

Lavinen, der onsdag aften ramte et spa-hotel i Italien, er stoppet midt i hotellets foyer. Det viser de første billeder fra hotellet. Foto: AP 112 - 19. jan. 2017 - kl. 11:37 Se de skræmmende billeder fra lavine-ramt hotel: Flere rum dækket af is

Men det kunne nemt være gået grueligt galt. Torsdag morgen frygter de italienske myndigheder, at mindst 30 personer er døde i Italien, da en lavine sent onsdag ramte Hotel Rigopiano i byen Farindola.

- Der er mange døde, siger Antonio Crocetta, chef for områdets redningspersonale ifølge BBC.

Så galt gik det heldigvis ikke Tom Oye. Til ABC fortæller mandens bedstemor, at hun sammen med andre familiemedlemmer splejsede om rygsækken til ham, da han sidst var hjemme i Australien.

- Det var mange penge, men gud... Den reddede hans liv. Den kunne have kostet en million dollar, men stadig have været det hele værd, siger hun til mediet.

Vil man selv ud at vove livet i den dybe sne, koster en sådan rygsæk med 'airbag' desværre mindst 1.000 dollar (lige under 7.000 kroner, red.), men hvis man forestiller sig, at ville ride på laviner, er den måske det værd.

1 af 2 'Airbag'-funktionen. Billede: PR
2 af 2 Sådan en rygsæk, Black Diamond Jetforce, reddede hans liv. Billede: PR
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere