Rekordstort fund: Et ton narko smuglet fra Danmark til Sverige

Det sydsvenske toldvæsen stoppede tidligere på året en lastvogn, som viste sig at være fyldt med narko. Beslaglæggelsen er den største nogensinde

Toldvæsnet i Malmø har beslaglagt den største portion narko nogensinde. Intet mindre end et ton cannabis og amfetamin blev fundet i en lastbil, der forsøgte at smugle narkotikaen fra Danmark ind i Sverige over Øresundsbroen.

Det skriver den svenske avis Aftonbladet.

Det rekordstore fund blev gjort 23. marts i år i Lernacken, hvor Øresundsbroen er landfæstet. Her stod det svenske toldvæsen og lavede stikprøver, da de vinkede en lastbil ind til siden for at stille et par spørgsmål. Aftonbladets kilde, som arbejder i toldvæsnet, fortæller, at de blev mistænksomme, fordi chaufførens forklaringer virkede vage, og derfor valgte de at tjekke lastvognens indhold.

- Det var enorme mængder narko, der var på vej ind i landet, beskriver kilden, og henviser til de mange paller med både cannabis og amfetamin, som de fandt bag i vognen. Narkotikaen var sirligt pakket ind i emballage, og sammenlagt vejede de beslaglagte varer mere end et ton.

Det er angiveligt den største mængde narko, det sydsvenske politi nogensinde har beslaglagt.

Internationale forgreninger
Chaufføren, der er en hollandsk statsborger i 60'erne, blev anholdt på stedet af toldvæsnet. Dagen efter mødte han i byretten i Malmø, hvor han er mistænkt for omfattende narkotikasmugling, og siden har han været i det svenske politis varetægt.

Politiet og toldvæsnet er stadig i færd med at efterforske sagen, som de regner med har internationale forgreninger. Overfor Aftonbladet bekræfter Karolina Lönnqvist Duras, kommunikationsmedarbejder hos toldvæsnet, at de er i øjeblikket efterforsker en meget stor sag, men hun vil ikke kommenterer på enkeltsager:

- Vi kan bekræfte, at vi har en sag, hvor der er mistanke om meget omfattende narkotikahandel, fortæller hun.

Bliver den hollandske chauffør dømt for smugleriet, som bliver kaldt 'alvorligt', står han til at få mellem seks og ti års fængsel.

Seneste Nyt
Mest læste på Ekstra Bladet
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Pernille Holbøll
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen