Rektor: Myrdede kvinder var på månedlang ferie

Dansk kvinde var på månedlang ferie med sin veninde i Marokko. Nu er de begge slået ihjel

Her lander en politihelikopter med kriminalteknikkere i byen Imlil ved Atlasbjergene i Marokko, efter den danske og norske kvinde blev fundet dræbt. Video: Chouftv

Danske Louisa Vesterager Jespersen og norske Maren Ueland studerede sammen på Universitetet i Sørøst-Norge (USN) i Bø kommune i Norge.

Her er de i sorg over tabet af de to kvinder.

- Vi har i dag fået den frygtelige besked om, at to USN-studenter ved campus Bø er dræbt i Marokko. Det, vi ved indtil videre, er, at de var på en måned lang privat ferie i Marokko. Tankerne går nu til pigernes familier, skriver skolen i en pressemeddelelse, hvor de videre skriver:

- Usn.no er nu i sort. Vi har mistet to fine studerende i Marokko.

Kvinderne studerede bachelor i friluftsliv, kultur- og naturveiledning på campus Bø.

Kvinderne blev fundet dræbt  mandag i et populært vandreområde ikke langt fra landsbyen Imlil, der ofte er startsted i forbindelse med udflugter til bjerget Toubkal, der er Nordafrikas højeste bjerg.

28-årige Maren Ueland mor, Irene Ueland, hørte sidst fra sin datter 9. december, da de nåede frem. Her skrev hun, at alt var godt, men at hendes telefon ikke ville være så meget tændt den kommende tid.

Irene Ueland beskriver over for NRK sin datter som en varm, friluftsglad og engageret datter.

– Hun var så utrolig god. Hendes første tanke var sikkerhed. Pigerne havde taget alle forholdsregler, før de begav sig ud på denne tur, siger Irene Ueland.

Lokale kilder fortæller til den norske avis VG, at kvinderne ankom til landsbyen søndag.

Det var her i området omkring landsbyen Imlil, at ligene af de to unge kvinder blev fundet. Foto: Rafael Marchante/Ritzau Scanpix 112 - 18. dec. 2018 - kl. 05:41 Dansk og norsk kvinde dræbt i Marokko: 'Vi er i chok'

Politiet til stede i området, hvor de to unge kvinder mandag blev fundet dræbt. Foto: Ritzau Scanpix 112 - 18. dec. 2018 - kl. 09:48 Mor til dræbt kvinde: Jeg brød sammen og var helt grædefærdig