Rektor på Louisa og Marens skole: - Nogle sidder og græder

Det var et stort chok for Petter Aasen, rektor på Universitetet i Sørøst-Norge (USN), da han fik beskeden om, at to af hans studerende var blevet myrdet

Louisa Vesterager  Jespersen og Maren Ueland blev fundet dræbt i Atlasbjergene syd for Marrakesh. Privatfoto
Louisa Vesterager Jespersen og Maren Ueland blev fundet dræbt i Atlasbjergene syd for Marrakesh. Privatfoto

Flagene er på halv på Universitetet i Sørøst-Norge (USN) i Bø kommune i Norge.

Her studerede 24-årige danske Louisa Vesterager Jespersen og 28-årige norske Maren Ueland., som mandag blev fundet dræbt i Atlas-bjergene i Marokko. Sammen var de taget på en måneds ferie for at vandre i bjergene.

Det var en tydeligt berørt rektor, som Ekstra Bladet fik fat på tirsdag eftermiddag.

- Det er en frygtelig tragedie, som er svær at forstå. Det berører alle, både de som kendte de to kvinder godt, og dem som blot går på skolen. Vi er alle meget mærkede af situationen, fortæller Peter Aasen, rektor på Universitetet i Sørøst-Norge (USN).

Græder på skolen
Selvom undervisningen er stoppet for i år og juleferien står for døren, er flere lærere og elever i dag mødt ind på skolen for at være der for hinanden.

- Vi er samlet på skolen, hvor vi prøver at tage vare på hinanden. Det er vigtigt, at der er nogen at tale med, hvis man har behov for det. Nogle sidder og græder - andre taler om episoden. Generelt prøver vi bare at komme igennem det sammen, og have omsorg for hinanden, forklarer han til Ekstra Bladet.

Han oplyser også, at skolen har i sinde at holde et mindearrangement for de to kvinder efter juleferien. Her vil de både invitere alle lærere og elever, men også de mennesker og pårørende som var tæt på Maren og Louisa.

- Det er vigtigt for os at vise vores dybeste medfølelse og sorg over tabet af de to piger. Derfor har vi også bestemt, at vi skal samles til et mindearrangement efter jul. Her skal alle være velkomne. Det er vigtigt at tage ordentligt afsked med dem, og det vil vi gøre i fællesskab, siger han.

Flittige og glade
Louisa Vesterager Jespersen og Maren Ueland læste begge bachelor i friluftsliv, kultur- og naturvejledning, og Peter Aasen beskriver dem som to yderst flittige elever.

- De var vældig aktive studerende, som var vant til at rejse og bevæge sig. Og så var de utrolig glade, ivrige og flittige.

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere