Religiøse børnehaver i Wien mistænkes for storstilet svindel

En svindler-ring i Østrig mistænkes for at have suget offentlige midler til sig under påskud af at drive børnehaver

(Foto: AP)
(Foto: AP)

Gennem de seneste måneder har østrigske Wien været rammen om en skandale, hvor en række islamiske børnehaver mistænkes for at være centrum for storstilet og målrettet svindel med offentlige midler - det skriver en række østrigske medier.

Sagen begyndte at rulle tilbage i december i fjor, hvor blandt andet Kurier beskriver, en mistænkt kriminel struktur i perioden fra maj 2013 frem til maj 2015 havde svindlet sig til 1.8 millioner euro - godt 13 millioner kroner.

Det var sket via et netværk, der blandt andet inkluderede både eksisterende og ikke-eksisterernede børnehaver.

sådan skrev Kurier 15. december i fjor.

De mange penge havde byens administration tilsyneladende ladet fosse ned i netværkets lommer uden den mindste kontrol.

Og myndighederne efterforsker nu affæren, der indeholder svindel, misbrug af offentlige midler, forfalskning, afpresning og lignende forhold.

Østrigske medier omtaler strukturen som 'mafia-agtig', hvor hovedmistænkte Abdullah P. og dennes hustru, Tülay P. sad i toppen.

Næste niveau inkluderede den mistænkte ligas finanschef, en kvindelig jurarådgiver, en kvindelig pædagog samt et vicevært - de fleste med indvandrerbaggrund.

Siden er affæren vokset, og efterfølgende er der kommet fokus på religiøse børnehaver i Wien, der alle modtager eller har modtaget offentlig støtte.

Avisen Kronen Zeitung beskriver en rapport, hvoraf det fremgår, at islamistiske terror-organisationer kan have fået del af de offentlige midler.

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere