Ren Olsen-banden: Tyvebande stjal kunst for over halv milliard

En britisk tyvebande bestående af 14 mænd skal bag tremmer, efter de er blevet kendt skyldig i kunsttyveri for 570 millioner kroner

Sådan ser de 14 dømte britiske mænd ud (Foto: Durham Police)
Sådan ser de 14 dømte britiske mænd ud (Foto: Durham Police)

I Anders And findes Bjørne-banden, og nu har de tilsyneladende fået en britisk pendant.

Hele fjorten mand er blevet kendt skyldig i at have hærget britiske museer og auktionshuse ved organiserede kunsttyveri.

Ifølge Durham Police er det lykkedes det fjorten mænd at stjæle for svimlende 57 millioner pund - eller det der svarer til knap 600 millioner danske kroner. Det skriver de på Facebook.

- Mellem november 2011 og april 2012 er kinesisk kunst og næsehornshorn til en værdi af millionvis af pund været målet, skriver Durham Police.

Ifølge politiet er Norwich Castle Museum, Gorringes Auction House, Durham University Oriental Museum samt Fitzwilliam Museum alle været ofre for tyveriet, som de har efterforsket siden juni 2012.

- De involverede parters hårde arbejde har givet pote. Vigtigst af alt er de skyldige blevet fanget og tiltat. Efterfølgende har der været en kompleks efterforskning, der har medført, at de skyldige er blevet stillet til regnskab.

- Forhåbentlig sender dette et signal om, at ingen er urørlige, siger den såkaldte Senior Investigating Office Adrian Green.

Ren Olsen-banden
Virkelighedens bjørne-bande har måske fået inspiration til deres forbrydelse fra en anden fiktiv forbryderbande. Olsen-banden. I hvert fald minder deres forbrydelse om noget, som Egon Olsen kunne have fundet på.

Da de brød ind i Durham University Oriental Museum gik de ikke bare ind af hoveddøren. Banden lavede derimod et kæmpe hul i vægen.

Sådan så det ud, da tyvebanden lavede et kæmpe hul i væggen på et museum (Foto: Durham Police)
Sådan så det ud, da tyvebanden lavede et kæmpe hul i væggen på et museum (Foto: Durham Police)

Flere af de skyldige kom fra samme familie og banden bestod af medlemmer fra alt mellem 26 og 68 år.

Længden på dommen vil forventes at blive afgjort den 4. og 5. april.

Blandt tyvekosterne var en såkaldt kinesisk Jade-skål, flere porcelæns figurer samt dyrebare horn fra næsehorn.