René skudt med promille på 2.26

Rene Ekkelund Jørgensen følte sig dog ikke fuld, da han ville køre hjem

Rene Ekkelund Jørgensen ville køre hjem i sin tuk-tuk, selv om han havde en promille på 2,26. (Foto: Claus Bonnerup)
Rene Ekkelund Jørgensen ville køre hjem i sin tuk-tuk, selv om han havde en promille på 2,26. (Foto: Claus Bonnerup)

Klokken 23.14 - cirka tre kvarter efter sin anholdelse - udtog politiet en blodprøve på skudofferet Rene Ekkelund Jørgensen, og promillen var langt over det tilladte.

2.26 lød resultatet, der er en stærk indikation om, at Rene Ekkelund Jørgensen bar på en solid brandert, da han blev skudt i benet 1. november 2013 af en politibetjent fra Østjyllands Politi.

Det var denne tuk-tuk, som Rene Ekkelund Jørgensen kørte, da han blev skudt af politibetjenten. (Privatfoto) 112 - 18. mar. 2015 - kl. 10:58 Tiltalt betjent: Han ville køre mig ned

Vil have 170.000 i erstatning

Den 32-årlige far til tre døtre lider stadig efter episoden, og hans bistandsadvokat, Hans Kjærgaard, har onsdag rejst et erstatningskrav på 170.000 kroner over for byretten.

René Ekkelund Jørgensen var også i Ekstra Bladet i sidste uge, da vi tog på jobjagt i Aarhus med ham og hans mange ansigtstatoveringer. Sidstnævnte gjorde, at alle døre var lukkede, hvor vi kom. I dag er den 32-årige aarhusianer igen i vælten, når en jævnaldrende betjent fra Østjyllands Politi i byretten tiltales for at have skudt René i benet 1. november 2013, mens den tatoverede far til tre døtre kørte i sin tuk-tuk. (Foto: Claus Bonnerup) 112 - 18. mar. 2015 - kl. 05:43 TV: René i vælten igen

René Ekkelund Jørgensen foran sin tuk-tuk, som stadig er beslaglagt af politiet knap halvandet år efter skudepisoden. Den 32-årige aarhusianer blev skudt i benet af en betjent foran politigården i Aarhus 1. november 2013. Nu tiltales betjenten for grov vold i Retten i Aarhus. 112 - 18. mar. 2015 - kl. 05:46 Skudt af betjent i sin tuk-tuk

- Jeg modtager medicin mod angst og stress. Desuden får jeg smertestillende og beroligende medicin, sagde Rene Ekkelund Jørgensen, da han afgav vidneudsagn i Retten i Aarhus.

Han sagde endvidere, at han ikke bemærkede, at en betjent ville standse ham, inden han nåede hen til politigården, hvor han blev skudt.

Politiet fulgte efter ham
Rene Ekkelund Jørgensen vakte imidlertid opsigt, allerede inden han satte sig bag styret i sin tuk-tuk på den dramatiske aften for knap halvandet år siden.

En kollega til den tiltalte betjent fortalte i retten, at han på sin civile fodpatrulje valgte at følge efter skudofferet sammen med en kollega.

- Han (Rene Ekkelund Jørgensen) slingrede og gik med et nøglebundt i sin ene hånd. Vi fulgte derfor efter ham hen til tuk-tuk'en, som han sad i og rodede med noget i et stykke tid, inden han tændte køretøjet, berettede civilbetjenten.

Han fortsatte:

- Jeg trådte ud på gaden og lyste med min lygte på mit politiskilt for at vise, hvem jeg er. Samtidig gjorde jeg tegn til, at han skulle standse, men han reagererede overhovedet ikke.

Flere lovbrud på få minutter
Civilbetjenten løb herefter efter Rene Ekkelund Jørgensen, der i sin tuk-tuk flere gange på få minutter brød færdselsloven.

Civilbetjenten siger, at Rene Ekkelund Jørgensen på et tidspunkt kørte mod ensretningen. Han kørte også over for rødt lys i to tilfælde, mens civilbetjenten jagtede ham til fods i det indre Aarhus.

- Når han kørte stærkest, var han oppe på 40-50 km/t, så jeg kunne ikke følge med hele tiden. På et tidspunkt, da han havde sænket farten, nåede jeg op på siden af ham og bankede så hårdt med min lygte på sideruden, at jeg var sikker på, den ville gå i stykker, fortalte civilbetjenten, der kun en gang tidligere i sin karriere som politiassistent har oplevet, at en person på lignende måde undlod at stoppe.

Sideruden gik dog ikke itu, og Rene Ekkelund Jørgensen fortsatte sin livsfarlige spritkørsel frem mod den skydende betjent på vejen foran politigården nær havnen i Aarhus.

Flere sigtelser mod skudofferet

- Min kollega tog sig af at informere over politiradioen, mens jeg fokuserede på at stoppe tuk-tuk'en, sagde civilbetjenten, der aldrig overvejede at trække sin pistol for at bringe Rene Ekkelund Jørgensen til standsning.

Den nu sygemeldte tatovør blev bl.a. sigtet for grov vold og spirituskørsel. Han blev fremstillet i grundlovsforhør dagen efter skudepisoden, men blev ikke varetægtsfængslet. Han er stadig sigtet i sagen, men der vil først blive taget stilling til en eventuel tiltale, når retssagen mod politibetjenten er afgjort.

Det forventes, at der afsiges dom i sagen i morgen.

Ekstra Bladet mødte i sidste uge René Ekkelund Jørgensen. Vi tog på 'jobjagt' med ham i Aarhus for at teste, om hans mange ansigtstatoveringer har betydning for, om han kan få et arbejde. Det har de. Alle døre var lukkede for René, der dog ikke har tænkt sig at få ansigtstegningerne fjernet med økonomisk støtte fra Aarhus Kommune. (Foto: Claus Bonnerup)

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere