Restaurant totalt udbrændt: 30 personer evakueret

En kraftig brand hærgede i nat en fastfood-restaurant. Hele bygningen måtte evakueres

Ved du noget? Send os dit tip på 1224@eb.dk eller SMS 1224 (alm. takst)

Natten til tirsdag omkring klokken 01 rykkede politi og brandvæsen massivt ud til Jernbanegade i Viborg, hvor fastfood-restauranten Berlin Döner stod i flammer.

Selvom brandvæsenet arbejdede intensivt for at slukke branden, så er restauranten mere eller mindre brændt ned tirsdag morgen, hvor politiet stadig er til stede.

Omkring 30 personer blev natten til tirsdag evakueret fra bygningen.

- Vi får anmeldelsen klokken 01.18 fra beboere i ejendommen, der har opdaget, at det brænder. Alle beboere bliver derfor vækket og evakueret, fordi der går røg op til dem. Det er standardprocedure, når sådan noget sker, siger Christian Toftemark, der er politikommissær ved Midt- og Vestjyllands Politi til Ekstra Bladet.

Ifølge politikommissæren kom ingen til skade under episoden.

- Der er heldigvis ingen, der er kommet til skade under branden, selvom bygningen nu er totalt nedbrændt, siger han.

Kunne lugte plastik
Christian Toftemark fortæller, at de endnu ikke ved, hvad branden skyldes, men at politiet holder alle kort åbne i den videre efterforskning.

- Lige nu arbejder vi med alle teorier. Branden kan være alt fra en elbrand til en påsat brand. Det ved vi ikke endnu, siger han.

Theis Bach Nielsen bor på den anden side af vejen af Berlin Döner, og det var ham, der anmeldte branden.

- Jeg vågnede og var først bekymret for, at det var hos underboen, der var brand. Så voldsomt var det. Jeg sov med åbent vindue, og den plastikagtige røglugt var meget stærk. Jeg så det kraftige skær af ilden og så ringede jeg 112, fortæller Theis Bach Nielsen til Viborg Folkeblad og fortsætter.

- Der var virkelig smæk på. Brandvæsnet kom efter et par minutter, så det var hurtigt ude. De fik folk ud og begyndte at slukke branden. Jeg trak hurtigt tilbage til min lejlighed igen, da min søn lå og sov, men det så ud til, at folk kom stille og roligt ud, siger han.

Brand i lejlighed før
Det er kun to og en halv måned siden, der sidst var brand i samme bygning. Her meldte en 26-årig mand sig selv efter at have sat ild til sin lejlighed.

- Det er rigtigt, at der for få måneder siden var en brand i samme ejendom, men de to tilfælde har intet med hinanden at gøre. Dengang var det en psykisk syg mand, der havde sat ild til sin lejlighed, og han er nu i fængsel, siger Christian Toftemark.

Branden i bygningen var dengang så voldsom, at lejligheden på fjerde sal, hvor branden startede, udbrændte totalt. Det fik ejer af Berlin Döner til at frygte for sin restaurant.

- Jeg hørte et brag lige som en bombe, men min forretning var okay. Efter to timer kom der vand ned et par steder, og det hele blev sort, men det har jeg vasket to-tre gange, sagde Hussein Hussein dengang til TV Midtvest.

Berlin Döner var en fastfoodrestaurant med fokus på döner kebab, men de solgte blandt andet også pizza, pita og durumruller.

Rasmus Kofoed var i 2017 den eneste kok, der kunne bryste sig af tre michelinstjerner. Foto: Martin Lehmann/Ritzau Scanpix Tæt på Fra stjerneregn til guldregn: Det tjener de danske Michelin-restauranter