Rigsadvokat savner oplysninger før udlevering til Sydkorea

Anklagemyndigheden vil kræve fængslingen af en dressurrytter, som Sydkorea vil have udleveret, forlænget.

Når varetægtsfængslingen af den 21-årige Chung Yoo-ra på mandag udløber, vil anklagemyndigheden bede dommeren om at forlænge den.

Rigsadvokaten har nemlig fredag bedt de sydkoreanske myndigheder om flere oplysninger, før man kan tage stilling til, om Chung Yoo-ra kan udleveres til sit hjemland.

Det skriver Rigsadvokaten i en pressemeddelelse.

Chung Yoo-ra blev 1. januar anholdt og dagen efter varetægtsfængslet ved et grundlovsforhør i Retten i Aalborg.

Det skete, fordi Sydkorea har begæret hende udleveret, da hun er mistænkt i en stor skandalesag i landet.

På mandag udløber varetægtsfængslingen, men Rigsadvokaten har altså brug for flere oplysninger, før man kan afgøre, om hun kan udleveres eller ej.

- Vi har sendt nogle enkelte opfølgende spørgsmål til de sydkoreanske myndigheder, som vi gerne vil have svar på.

- Inden vi har svarene, kan vi ikke afgøre spørgsmålet om udlevering, udtaler statsadvokat Mohammad Ahsan fra Rigsadvokaten.

Han vurderer, at Rigsadvokaten skal bruge nogle uger til at færdiggøre sagen, når man har fået svar fra de sydkoreanske myndigheder.

Den 21-årige kvinde kom sammen med sit 19 måneder gamle barn og en barnepige til Danmark i september. De opholdt sig på en adresse i Aalborg-forstaden Gug, da hun blev anholdt.

Chung Yoo-ra har forklaret, at hun opholdt sig i Danmark, fordi hun er dressurrytter på højt plan. I den forbindelse har hun et samarbejde med et hestesportscenter i Vodskov.

Hun er internationalt efterlyst for i ledtog med sin mor at stå bag en omfattende sag om korruption og svindel.

Sagen trækker tråde til den suspenderede præsident Park Geun-hye, som afventer en rigsretssag. Præsidenten er veninde med moren til den fængslede kvinde.

I grundlovsforhøret afviste Chung Yoo-ra, at hun skulle have svindlet. Men hun erkendte at have underskrevet papirer, som hendes mor har forelagt hende.

Anholdelsen og fængslingen af Chung Yoo-ra vakte stor opmærksomhed i Sydkorea, og journalister fra mange medier strømmede til Nordjylland.

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere