Rigsadvokaten: Vi vil have Levakovic i Højesteret

I sidste uge valgte Østre Landsret at omstøde sigøjnerbossens udvisningsdom. Nu vil anklagemyndigheden have sagen prøvet i Højesteret

Forsvarsadvokat Bjørn Elmquist forholder sig til udviklingen i Levakovic-sagen

Den berømte sigøjnerboss Gimi Levakovic skal måske en tur i Højesteret.

Det oplyser Rigsadvokaten på Twitter.

Gimi Levakovic kunne ellers i sidste uge ånde lettet op, da Østre Landsret valgte at omstøde den udvisningsdom, som han fik tilbage i starten af august i Byretten i Næstved.

Østre Landsret havde flere begrundelser for ikke at udvise Levakovic, men den vigtigste var hensynet til hans to mindreårige børn, som han alene har forældremyndigheden over.

Da børnene er danske statsborgere og i givet fald skulle skilles fra deres far, ville udvisningen være i strid med Den Europæiske Menneskerettighedskonvention, lagde retten vægt på.

Omstødelsen af dommen gav et ramaskrig på de sociale medier, hvor flere politikere gik ind og blandede sig i dommen. Heriblandt justitsminister Søren Pind (V), der omtalte sagen på sin facebook-profil.

Også intregrationsminister Inger Støjberg (V) som ikke må i kommentere på konkrete sager, valgte kort efter Østre Landsrets afgørelse i sidste uge at skrive dette på Facebook:

Og det er særligt de to ministres udmeldinger, der har gjort, at Rigsadvokaten vil have sagen i Højesteret, siger Levakovics advokat Bjørn Elmquist til Ekstra Bladet og tilføjer:

- Det overrasker mig ikke. Hvis landets justitsminister kort efter dommen bliver afsagt går ud på de sociale medier og siger, at han mener, at sagen skal i Højesteret, så tror jeg også, at rigsadvokaten vil gøre det. Men det er jo ikke et argument, som Rigsadvokaten kan bruge.

Våbenbesiddelse og dødstrusler
Gimi Levakovic blev tilbage i august dømt for dødstrusler og våbenbesiddelse i retten i Næstved.

Episoden med våbenbesiddelse og truslerne fandt sted ved en sammenkomst i Korsør hos en anden romafamilie.

Her havde Gimi Levakovic ifølge anklagemyndigheden medbragt en skarpladt pistol, der var gemt i noget tøj i en håndtaske. Undervejs i grillfesten blev han voldsomt beruset og truede flere af de tilstedeværende med, at han ville skyde dem.

Inden da var pistolen dog blevet gemt for ham på et aflåst værelse, men flere af de tilstedeværende flygtede skrækslagne, da han kom med truslerne.

Siden sigøjnerbossen var 18 år gammel, er han dømt 26 gange for alt fra tricktyverier mod ældre til afpresning og trusler.