Ringede til far efter rocker-drab

- Du skal ikke komme ind. Det ser forfærdeligt ud, og der er blod over det hele, sagde Rasmus Christiansen i telefonen til sin far lige efter, at han havde skudt Martin Helbo

Det var hårdt for Robert Helbo, at se politiets optagelser med sin dræbte rocker-bror i retten tirsdag. (Foto: René Schütze)

RETTEN I AALBORG (Ekstra Bladet): Den drabstiltale Rasmus Christiansen ringede til sin far umiddelbart efter, at han med sin kærestes dobbeltløbede kaliber 12 jagtgevær havde skudt og dræbt HA-rockeren Martin Helbo pinsemandag i fjor.

Faren ringede herefter 112 og samtalen med den vagthavende blev afspillet i Retten i Aalborg:

- Min søn har videoovervågning, for de har før forsøgt at slå ham ihjel. Han lovede at ringe til mig, når de kom, og det har han nu gjort, siger faren blandt andet i samtalen, hvor den vagthavende holder kontakt med faren, indtil den første patrulje nåede frem til gerningsstedet kort efter klokken 16.30 den 9. juni sidste år.

- Den forhandling gik slet ikke, sagde min søn, forklarede den oprevne far videre til vagthavende med henvisning til den inkassoforretning, som de to skudofre angiveligt var ankommet til tiltalte Rasmus Christiansen hjem for at ordne.

Uden for retten i Aalborg, hvor en 33-årig mand nu tiltales for drab og drabsforsøg mod den 30-årige Hells Angels-rocker Martin Helbos 39-årige kammerat. (Foto: René Schütze)
Uden for retten i Aalborg, hvor en 33-årig mand nu tiltales for drab og drabsforsøg mod den 30-årige Hells Angels-rocker Martin Helbos 39-årige kammerat. (Foto: René Schütze)

Samtalen mellem far og søn foregik ifølge faren umiddelbart efter, at sønnen havde skudt og dræbt 30-årige Martin Helbo og skudt og såret 38-årige TS.

'Du lægger dig fan'me ned. Ellers lader jeg geværet og skyder dig, skulle sønnen ifølge faren have råbt til sine to ofre under deres samtale.

Se også: Skød to mænd og drak en Mokaï

Vagthavende spurgte faren, om hans søn nu sad og holdt dem i skak, hvortil faren svarede ja.

- Er din søn rolig? Vi er på vej, siger den vagthavende.

Uhyggelig video fra gerningsstedet
Faren afbryder ved at gengive sin søns ord om, at 'det er nok, der er en, der er dræbt'.

Martin Helbo og TS mødte angiveligt op på Rasmus Christiansens bopæl i Hobro for at inddrive en gæld på cirka 35.000 kroner.

Anklager Ingrid Munch Hansen har netop i sin fremlæggelse af sagen i Retten i Aalborg afspillet en video optaget af politiets teknikere i timerne efter skuddramaet for 10 måneder siden, hvor afdæmpet musik fra radioen danner en nærmest surrealistisk baggrundslyd, da kameraet langsomt føres rundt i parcelhusets stueetage og første sal af en politimand, som indledningsvis kort fortæller, hvad optagelserne handler om.

Efter at have filmet det formodede gerningsvåben - et dobbeltløbet kaliber 12 jagtgevær - liggende åbnet på køkkenbordet over en taske - fortsætter kameraet hen mod spisebordet i køkken-alrummet, og i sekunderne efter panorerer kameraet over bag de to stole på den ene side af bordet, hvor Martin Helbo ligger dræbt.

Hells Angels-rocker og far til en datter på tre år og en papsøn på 13, Martin Helbo, blev skudt og dræbt under en inkasso-forretning pinsemandag i fjor. Nu tiltales en 33-årig mand ved Retten i Aalborg for drab og drabsforsøg mod Helbos 39-årige kammerat. (Privatfoto) 112 - 7. apr. 2015 - kl. 04:53 Flere års frygt endte i drab på rocker

Martin Helbo døde på stedet af skudlæsioner i venstre side af overkroppen, herunder hjerte, lunger og nyre.

38-årige TS fik flere alvorlige skudlæsioner i hovedet, herunder i munden og den ene underkæbe, der blev knust. TS blev i timerne efter skuddramaet fløjet til behandling på Rigshospitalet i København.

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere