Ringede til tv-station: Mand anholdt for 33 år gammelt drab

Et drab på en 13-årig pige kan måske være opklaret efter usædvanligt forløb

Carolyn Tousigant har efter 33 år måske endelig fået svar på, hvem der var skyld i hendes datters død. Her ser hun på billeder og udklip fra datterens forsvinden. (Foto: AP)
Carolyn Tousigant har efter 33 år måske endelig fået svar på, hvem der var skyld i hendes datters død. Her ser hun på billeder og udklip fra datterens forsvinden. (Foto: AP)

En drabssag fra 1982, der så ud til aldrig at blive opklaret, har efter 33 år ført til en anholdelse af en nu 50-årig mand.

Anholdelsen sker efter, at manden ved navn Jose Ferreira ringede til redaktionen på tv-stationen WISN 12 News og talte om sagen. Det skriver nyhedsbureauet AP.

- Hans historie var meget detaljeret - uhyggeligt nok, skriver Chris Gegg, nyhedschef på WISN 12 News, til AP.

Efter opkaldet kontaktede tv-stationen straks politiet på grund af 'adskillige alarmklokker'.

Jose Ferreira er siden blevet fremstillet i retten, hvor han har indrømmet, at han stod bag drabet, skriver WISN.

Han har forklaret, at han under en fest skubbede den 13-årige Carrie Ann Jopek ned ad nogle trapper til en kælder, da hun fortrød, at hun var på vej til at have sex med ham.

I opkaldet til tv-stationen har han desuden fortalt, at han havde sex med hende efterfølgende, da han troede, hun var bevidstløs, men da han siden fandt ud af, at hun var død, begravede han hende, skriver WISN.

Lettet familie
Familien til den 13-årige pige er lettede over, at drabet nu endelig kan vise sig at være opklaret.

- Det er 33 år siden, hun forsvandt. Jeg har bedt til, at denne dag ville komme, siger Carolyn Tousignant, der er mor til den dræbte pige, til AP.

Carrie Ann Jopek forsvandt i 1982, efter hun var blevet bortvist fra skolen for at strejfe omkring på gangene. Ifølge hendes mor, var hun blevet bortvist bevidst for at hun kunne tage til en privatfest.

I forbindelse med udsmidningen ringede skolen til moderen for at give hende muligheden for selv at hente datteren, men det valgte hun ikke at gøre, fordi de kun boede en enkelt gade væk. Den beslutning har hjemsøgt hende lige siden.

- Jeg bebrejder nogen gange mig selv. Hun ville have sneget derover alligevel, siger hun.

Foto: AP
Foto: AP
 

Carolyn Tousignant begyndte at lede efter pigen i området, da det gik op for hende, at datteren var forsvundet, og hun havde endda været ved det hjem, hvor datteren senere blev fundet.

Fundet under veranda
Sagen lå stille, indtil liget af den 13-årige pige blev fundet under reparation af en gammel veranda 17 måneder efter hendes forsvinden.

- Hun tilbragte to af sine fødselsdage under den veranda, siger Tousignant.

Den nu 50-årige Jose Ferreira var blot en teenager, da Carrie Ann Jopek forsvandt. Det er endnu uklart, hvorfor han valgte at ringe til tv-stationen.

- Jeg har aldrig fået det ud af mit hoved. Hver gang jeg ser 'Cold Case' (amerikansk tv-program om uopklarede mord, red.) eller et andet kriminalprogram, håber og beder jeg til, at vi en dag vil finde personen, der gjorde det mod Carrie, siger Carolyn Tousignant.

- Jeg savner hende virkelig meget.

Jose Ferreira er sigtet efter den næst-hårdeste bestemmelse om drab i den amerikanske straffelov, som omhandler et forsætligt drab, som ikke var planlagt på forhånd.