Risikerer fængsel på ubestemt tid: Nu falder dommen over mistænkt sex-uhyre

DOMMEDAG I DANMARKSHISTORIENS STØRSTE PÆDOFILI-SAG: – Det har været ekstra hårdt at se, at han slet ikke har angret sine handlinger i retten, siger mor til tre af de børn, som 48-årig mand fra Randers er tiltalt for at have sexmisbrugt

Her kan du se sagens anklager forholde sig til dommen

Følelserne sidder uden på tøjet, når en 47-årig mor til tre børn i dag klokken 13 ved Retten i Randers skal høre dommer Rikke Holler afsige sin og domsmandsrettens konklusion efter mere end 20 retsmøder i danmarkshistoriens største sag om pædofili.

Her er en 48-årig mand, TKL, og far til tre voksne sønner tiltalt for en lang række seksuelle overgreb og uhyrligheder over for blandt andre den 47-årige kvindes tre børn - en søn på nu 10 år og to tvillingepiger på nu 11 år.

– Professionelle folk rådede mig til at være åben om retssagen over for mine børn, og det råd har jeg fulgt. Børnene har selvfølgelig været meget påvirkede af sagen, så det bliver rart at få trukket en streg og forhåbentlig konstatere, at han (TKL) bliver buret inde på ubestemt tid, siger moren, VH, til Ekstra Bladet.

Se også: Dansker tiltalt i kæmpe pædofili-sag: Australier fik 35 års fængsel

Hun hentyder dermed til sin forventning om, at TKL, som anbefalet af Retslægerådet, idømmes landets hårdeste straf - en tidsubestemt forvaringsdom.

– Mine børn måtte kigge sig over skuldrene i flere år, mens han misbrugte dem. Nu håber jeg, at han skal gøre det samme i fængslet, og at han må rådne op, siger VH, som selv har vidnet i sagen og som vil være til stede ved domsafsigelsen. VH ønsker at være anonym af hensyn til sine børn.

Som den naturligste ting i verden

Dansk politi kunne på baggrund af et enormt og internationalt samarbejde med udenlandske kolleger anholde TKL i juni 2014 som én af de angivelige hovedmænd i en sag med forgreninger til USA, Holland, Sverige, Australien og Rumænien.

Se også: Politiet: Så kynisk var pædofilt netværk

Danskeren erkender sig kun delvist skyldig, og han har blandt andet nægtet at have opfordret andre til at begå seksuelle overgreb mod børn helt ned i spædbarnsalderen, ligesom han afviser anklagen om at ville købe en baby til sexmisbrug i Rumænien i sommeren 2010.

– Retssagen har været en følelsesmæssig rutsjetur, og det har været ekstra hårdt at se, at han slet ikke har angret sine handlinger. Han har svaret på de mange uhyggelige spørgsmål, som var det den naturligste ting i verden, siger VH, der var gift med den tiltaltes bedste ven og faren til deres tre børn indtil for få år siden.

Se også: Far til fire havde ingen mistanke til pædofili-tiltalt ven

Vennen og eksmanden bor nu i Uganda, men den 51-årige far til de tre børn, som ifølge politiet blev misbrugt af TKL, blev under retssagen videoafhørt fra Danmarks ambassade i Kampala. Her afviste vennen at kende noget til misbruget, som TKL via internettet viste til andre pædofile.

Ekskone: Jeg kendte ham ikke

Tiltalte TKLs ekskone og samlever igennem ni år, den 51-årige LT, ser som VH frem til domsafsigelsen. Ekskonen og moren til TKLs tre voksne sønner har ikke været til stede ved nogle af de mange retsmøder, som begyndte i oktober i fjor, men hun har med afsky fulgt mediernes beretninger om sagen.

Se også: Slog vens eks-kæreste med hammer

– Selv om det er næsten 20 år siden, jeg var sammen med ham (TKL), så har jeg fået flere chok de seneste måneder. Jeg har indset, at jeg åbenbart ikke kendte den mand, jeg var sammen med i ni år, særlig godt, siger ekskonen, der overlod opdragelsen af deres tre børn til TKL efter parrets skilsmisse.

Anklager Morten Rasmussen, Østjyllands Politi, har i kraft af sin status som en del af en national specialenhed, der efterforsker it-kriminalitet, allerede nået at opleve lidt af hvert i specialenhedens korte levetid siden 2014.

– Sagen er omfattende og har selvfølgelig fyldt meget i en periode, og det er altid rart at sætte punktum og komme videre, siger Morten Rasmussen.

Han ønsker ikke at kommentere, hvorvidt sagens uhørt grove karakter har sat sig dybere spor end normalt.

– Det vil ikke være fair at sige noget om det nu kort før domsafsigelsen. Men jeg vil da nok følge med i den videre udvikling, hvis den fortsætter ved landsretten på et senere tidspunkt, tilføjer anklageren.

 

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere