Roberts søn dræbt i ulykke: - Vil du have, jeg skal glemme min søn?

Den kun 19-årige fyr Jakob Fedder blev 12. december 2016 dræbt i en arbejdsulykke. Nu ligger en rapport om ulykken klar, men hvad betyder det, når det ikke bringer Jakob tilbage, spørger hans forældre

Jakob Fedder blev kun nitten år. Hans forældre er stadig i dyb sorg over at have mistet ham - men indstillet på, at det ikke må opsluge resten af deres liv. - Hvis der var en gylden sætning, der kunne gøre det hele godt igen, ville den nok være sagt, siger hans forældre. Privatfoto.
Jakob Fedder blev kun nitten år. Hans forældre er stadig i dyb sorg over at have mistet ham - men indstillet på, at det ikke må opsluge resten af deres liv. - Hvis der var en gylden sætning, der kunne gøre det hele godt igen, ville den nok være sagt, siger hans forældre. Privatfoto.

12. december 2016 kort før klokken 12 mistede den 19-årige stationsbetjent-elev Jakob Fedder livet, da et 400 meter langt godstog blev afsporet i Høje Taastrup, mens 19-årige Jakob var i gang med at lære, hvordan man rangerer eller parkerer det.

Onsdag - få dage før årsdagen for ulykken - kom Havarikommissionens rapport om ulykken.

Den konkluderer blandt andet, at manglende undervisning og fraværet af en instruktør, samt et overset signal og dårlig kommunikation, var blandt de centrale årsager til, at dødsulykken indtraf.

Detaljerne virker ligegyldige
Men et 25 sider langt dokument om årsagen til Jakobs død, bringer ham ikke tilbage.

Det er en blandt umådeligt mange tanker, som hans forældre Robert og Mette sidder tilbage med. I juni mødte Ekstra Bladet det knuste forældre par og i forbindelse med Havarikommissionens rapport, har Ekstra Bladet igen været i kontakt med forældreparret.

- Et eller andet sted har sagen i vores hoveder været lukket i lang tid. Hvordan ulykken skete i detaljer i virkeligheden ligegyldigt, fortæller Jakobs far Robert Fedder og tilføjer:

- At vi har mistet Jakob er så uendeligt trist. Om det skyldes fejl på køresignalet, fejl i oplæringen eller noget helt tredje, så fylder det de detaljer umådeligt lidt. Det er selvfølgeligt fint det ikke sker for andre, men vores tab bliver ikke mindre af en rapport fra Havarikommissionen.

Han har kun skimmet rapporten. Han orker ikke at læse i sine fulde længde. Efter samtaler med de involverede, ved han udmærket godt, hvad der skete.

- Man bliver sur og bitter. Det er totalt overføldigt. Hvis der havde været styr på tingene, var ulykken aldrig sket. Der skulle have været en erfaren kollega med. Det var overflødigt at han skulle dø på arbejde. Der skulle have været en fagperson, der kunne have sagt stop.

Jakob vil være der resten af livet
For nyligt ville Jakob have haft fødselsdag. Han ville være fyldt 20 og på tirsdag er det et år siden ulykken skete. Mette og Robert bliver konstant mindet om, at deres søn ikke er her mere.

Ikke at de forsøger at glemme ham. Men konfrontationerne med døden er hårde.

- Vi havde tænkt, at vi ville tage årsdagens for hans død, som den kom. Men der har hele tiden været ting, vi skulle tage stilling til inden på tirsdag. Det tærer på os. Vi sover dårligt og jeg er delvist sygemeldt igen. Det er forfærdeligt.

- Hvad gør I for at komme videre?

- Videre? Vi kommer aldrig helt videre. Vil du have, jeg skal glemme min søn? Det kan man ikke, siger en tydeligt berørt Robert og tilføjer:

- Man vil bære rundt på sorgen altid. Det er ikke noget man bare kommer videre med. Koncentrationen er væk. Man får svært ved at være almindelig social. Selvom folk har været rigtigt søde, bliver man alligevel associal og lukker sig inde i sig selv. Samtidig bliver man dårlig til at håndtere uforudsete hændelser, slutter Robert Fedder.

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Steffan Kærulf Frandsen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen