Rocker-mord: Derfor slipper han ikke for straf

Retten i Aalborg har netop afsagt kendelse i sagen om drabet på rockeren Martin Helbo

Robert Helbo, der er bror til den dræbte Martin Helbo, var tilfreds, efter der blev afsagt kendelse i sagen. (Video: René Schütze)

RETTEN I AALBORG (Ekstra Bladet): Retten i Aalborg har netop afsagt kendelse om skylds-spørgsmålet i  sagen om drabet på den 30-årige Hells Angels-rocker Martin Helbo.

33-årige Rasmus Christiansen blev af nævningetinget kendt skyldig i at have skudt og dræbt Martin Helbo under et planlagt møde med rockeren, og det samme var tilfældet med tiltalen for drabsforsøg på Helbos 39-årige kammerat og hangaround TSR.

Dermed har retten afvist forsvarerens argument om, at der alene var tale om et drab begået i nødværge, fordi Rasmus Christensen var bange for rockeren.

Retten udtaler i begrundelsen for at afvise lovlig nødværge:

Uanset om Martin Helbo måtte have udtalt, at der ville "ske det samme som sidste gang" (henvisning til overfald i 2010, red.) har dette ikke karakter af et hverken påbegyndt eller overhængende angreb.

Retten har lagt vægt på, at både Martin Helbo og TSR var ubevæbnede - selvom Martin Helbo medbragte perberspray - og at Martin Helbo indfandt sig efter aftale med tiltalte for at drøfte gældsforhold.

Retten lægger ydermere vægt på, at tiltalte forud for mødet havde placeret to skarpladte rifler og et haglgevær forskellige steder i huset.

Retten finder, at tiltaltes handling overskrider grænserne for, hvad der i situationen var nødvendigt. Forholdet er derfor ikke straffrit.

Rasmus Christiansen erklærede sig fra sagens start skyldig i at have skudt Martin Helbo og TSR, men han og forsvarsadvokat, Mette Grith Stage, påstod, at de to drabelige skud var affyret i nødværge, fordi han følte sig truet og i livsfare.

Derfor procederede Mette Grith Stage for straffrihed til sin klient.

- Rasmus har erkendt og lagt sig fladt ned. Han har haft det fornødne forsæt, argumenterede forsvarsadvokaten i mandags.

Den dræbte rocker Martin Helbo (privatfoto)
Den dræbte rocker Martin Helbo (privatfoto)

Anklageren Ingrid Munch Hansen har senere torsdag formiddag procederet for en straf på 16 års straf til Rasmus Christiansen med henvisning til en tidligere dom i en lignende sag med samme tiltaler.

 I sin procedure lagde anklageren blandt andet vægt på Rasmus Christiansens kriminelle fortid og opremsede således hans alenlange CV med flere voldstilfælde, indbrud, tyverier, røverier, trusler af vidner, overtrædelser af våbenloven og besiddelse af narkotika.

- Efter min opfattelse er vi et godt stykke fra en nødværgesituation. Tiltalte havde for mig at se planlagt dette ved at lægge våben ud. Tiltalte lagde planer for, at der ville kunne opstå en situation, hvor han kunne dræbe, argumenterede anklageren.

- Den handling som tiltalte foretager, den foretager han, efter man har siddet ned ved et køkkenbord og diskuteret gælden. Handlingen tyder for mig på en vis form for koldblodighed, sagde Ingrid Munch Hansen og henviste blandt andet til, at Rasmus Christiansen var meget rolig og fattet lige efter drabet.

- Det er min opfattelse, at vi ligger på et niveau, der hedder 16 års fængsel. Det vil være en afbalanceret straf, hvor man tager hensyn til de ting, der taler til tiltaltes fordel og de skærpende forhold.

Den endelige dom ventes at falde senere i dag.

Ekstra Bladet følger sagen.

 

1 af 2 Den dræbte rocker Martin Helbo (privatfoto)
2 af 2 Politiet står ved retten i Aalborg torsdag morgen, hvor retten afgør sagen om drabet på en Helle Angels-rocker. (Foto: René Schütze)
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere