Rocker-relaterede boder skal rives ned i Pusher Street

Ifølge Ekstra Bladets oplysninger har centrale personer med tilknytning til Christianias hash-miljø haft en finger med i spillet i forhold til lukningen af Pusher Street

En christianit havde opbygget en større gæld, som Satudarah-relaterede personer købte hos andre kriminelle. Foto: Mikkel Tariq Khan
En christianit havde opbygget en større gæld, som Satudarah-relaterede personer købte hos andre kriminelle. Foto: Mikkel Tariq Khan

Christianias aktion mod Pusher Street kommer angiveligt til at ramme rocker- og banderelaterede pushere hårdt. Ifølge Ekstra Bladets oplysninger er flere boder af de omkring 45 hash-stader i og omkring Pusher Street udpeget til at blive revet ned, fordi de på den ene eller anden måde kan knyttes til rocker – og bande-miljøet. 

En af de nedrivningstruede boder har ifølge flere kilder forbindelse til rockergruppen Satudarah. Salgsstedet udløste angiveligt indirekte aktionen, hvor Christianitter satte hegn med sort klæde op rundt om Pusher Street, fordi de havde overtaget boden fra en ung, indfødt Christiania-pusher.

Som indfødt christianit havde den unge mand lettere adgang til gadens stand-pladser end udefrakommende. Han havde imidlertid opbygget en større gæld, som Satudarah-relaterede personer købte hos andre kriminelle for herefter at sælge fra hans standplads i Gaden.

Kilder fortæller også, at den unge mand også har været frihedsberøvet og er blevet udsat for forskellige ydmygelser, som er blevet filmet med mobiltelefon.

Ifølge oplysningerne er den unge mand for ganske nylig blevet smidt ud af Pusher Street, fordi han beskyldes for at have lukket bandefolk ind i gaden.

Den omtalte episode er ikke eneste årsag til blokaden, men alligevel en væsentlig del af baggrunden.

I forbindelse med oplysningerne om episoden med den unge christianit har Ekstra Bladet søgt en kommentar hos en af Christianias talsmænd, Hulda Mader.

Hun afviser at kommentere de konkrete oplysninger, men siger generelt:

– Vi vil ikke have rockere og bandemedlemmers kriminalitet på Christiania.

Ekstra Bladet erfarer, at personer med tilknytning til hashmiljøet i Pusher Street har haft en finger med i spillet i forhold til lukningen af Christianias mest navnkundige gade. Ifølge Ekstra Bladets oplysninger skyldes det, at stigningen i antallet af boder betyder, at de mere etablerede kræfter i Pusher Street har skulle dele profitten med nytilkomne konkurrenter. På den måde er blokaden en god måde at få luget i Gaden.

- Det kan jeg ikke kommentere, siger Lars-Ole Karlsen, chef for Operativ Special Afdeling ved Københavns Politi.

- For os at se handler alt i Pusher Street om profit og markedskræfter, og det er et meget mudret billede med flere forskellige aktører, siger han til Ekstra Bladet.