Rockere fængslet: Gemte automat-riffel i carport

Medlemmer af to forskellige klubber sigtet i samme sag om blandt andet en militær-riffel

Forleden blev en håndfuld mænd fængslet i en sag om våben og kloning af biler. En aktindsigt i retsbogen afslører yderligere detaljer.

Heraf fremgår det, at en mangeårig Hells Angels-veteran sammen med to andre er sigtet for at have opbevaret en M16 militær-riffel i en garage i Gilleleje.

En af de to andre sigtede i det forhold er en 50-årig etnisk dansk mand, der på Facebook har fremvist tilhørsforhold til rygmærkeklubben Mongols.

Alle tre nægter sig skyldige.

I skøn forening
At to af mændene bærer hver deres rygmærke har ifølge sigtelsen ikke holdt dem fra i skøn forening at være del af samme kriminelle forhold.

Ifølge den foreløbige sigtelse er våbnet blevet opbevaret i garagen i tidsrummet mellem 30. april om aftenen og frem til næste formiddag 1. maj. Det skal være sket efter forudgående aftale sammen med flere pt. ukendte gerningsmænd, lyder det i retsbogen.

Grundlovsforhøret blev holdt ved Retten i Roskilde 1. maj.

112 Rockermedlemmer anholdt i stor aktion: Havde ulovlige våben og klonede luksusbiler

Fængselsveteran
Ekstra Bladets research viser, at den fængslede HA'er i forvejen kender de danske fængsler ganske godt indefra. Han er flere gange tidligere idømt længere straffe for blandt andet narko.

Den medsigtede 50-årige er også veteran i rygmærkemiljøet, hvor han gennem mange år har været forbi de fleste større klubber og grupperinger.

Grundlovsforhøret 1. maj endte med, at alle fire fremstillede blev fængslet.

Af retsbogen fremgår også et forhold om svindel med stjålne biler, hvor to af de fire fremstillede er sigtet - HA-rockeren samt en 43-årig mand. Også i dette forhold nægtede de sig skyldig.

I sigtelsen er fire konkrete biler nævnt: En Honda Cr-V, en Opel Vivaro, en Jaguar og en Iveco Daily. Desuden nævnes et større antal ikke endeligt opgjort eller identificerede antal biler i sigtelsen.