Rockere kan vende tilbage til klubhuse

Konflikten er stadig verserende, men risikoen for angreb på klubhuse er ikke længere stor, vurderer politiet

Politiet lukkede Bandidos' klubhus i Næstved i starten af november. Foto: Per Rasmussen
Politiet lukkede Bandidos' klubhus i Næstved i starten af november. Foto: Per Rasmussen

Så kan det alligevel blive jul i den gamle rockerborg, efter flere politikredse har vurderet, at der ikke længere er grundlagt for at opretholde lukningen af flere klubhuse.

Det sker, efter at freden tilsyneladende har sænket sig over de stridende parter, Bandidos og Satudarah.

I Nordjylland har der siden 10. november i år været forbud mod at opholde sig i Bandidos’ klubhus i Skalborg på adressen Thomas Olesens Løkkens Vej 2.

Ifølge en pressemeddelelse vurderer politiet, at der stadig er en konflikt mellem de to grupperinger, men at der ikke længere er grundlag for at opretholde lukningen af klubhuset.

– Vi vurderer trusselsbilledet meget nøje for at sikre borgernes tryghed i området. Der er fortsat en konflikt mellem Bandidos og Satudarah, men vi vurderer nu, at den konkrete risiko for angreb mod klubhuset i Skalborg er så lav, at der ikke er grundlag for at forlænge forbuddet mod at opholde sig der, udtaler vicepolitiinspektør ved Nordjyllands Politi, Anders Uhrskov.

Klar til lukning igen
Politiet fastholder dog den øgede patruljering.

I Randers må Bandidos-rockerne gerne vende tilbage til klubhuset på Havrevej, hvor der ellers har været forbud mod at opholde sig siden 10. november.

- Lige nu er vores vurdering, at risikoen for angreb på rockerklubhuset i Randers er af en sådan karakter, at der ikke er grundlag for at opretholde forbuddet. Men vi holder fortsat nøje øje med situationen og rockermiljøet. Og vi er klar på at lukke klubhuset igen, hvis det bliver nødvendigt, siger politiinspektør René Raffo fra Østjyllands Politi.

Også Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi har i dag vurderet, at den midlertidige lukning af Bandidos klubhuset i Næstved, skal ophæves.

Derudover har Satudarah permanent valgt at fraflytte klubhuset i Maribo.

Politiinspektør Kim Kliver fortæller, at det længerevarende fokus på medlemmer af Satudarah og Mongols samlet har ført til 17 varetægtsfængslinger hen over de seneste måneder.

- Denne indsats har medført, at borgerne i disse områder igennem en længere periode ikke har oplevet de utryghedsskabende konfrontationer eller skyderier mellem medlemmerne af de to grupperinger i det offentlige rum, og det er vi meget tilfredse med, siger han.

De ophæver ligeledes visitationszonerne i Nykøbing F., Stubbekøbing og Maribo.