Rockere og bandemedlemmer er ofte udenlandske statsborgere

Mere end hver tiende rocker og bandemedlem er ikke danske statsborgere

Når skuddene lyder, og den københavnske asfalt bliver farvet rød af blod, så er det langt fra usandsynligt, at det er en udenlandsk statsborger, som har trykket på aftrækkeren.

Ekstra Bladet kan i dag afsløre, at 14 procent af de registrerede rockere og bandemedlemmer i Rigspolitiets database er udenlandske statsborgere.  Der står i øjeblikket opført 1.289 rockere og bandemedlemmer i databasen, og af dem oplyser Rigspolitiet i en aktindsigt til Ekstra Bladet, at de 181 personer den 1. juli 2017 havde udenlandsk statsborgerskab.

En af den senere tids mest omtalte bandeledere Shuaib Khan - kaldet Shebbi - fra LTF er blandt de udenlandske bandekrigere, da han ifølge Politiken er pakistansk statsborger. Den nuværende bandekrig mellem LTF og flere grupper på ydre Nørrebro og i Nordvest begyndte angiveligt, fordi LTF-banden spredte sig kraftigt og dermed udfordrede flere grupperinger i Mjølnerparken og Nordvest. 

Se også: 22. gang på to måneder: Steg ud af bil og skød

LTF-lederen Shuaib Khan er to gange tidligere betinget udvist af landet. Den ene gang blev han idømt otte års fængsel og fik en betinget udvisning af Danmark for dødsvold mod en mand i Aalborgs Jomfru Ane Gade. Senest fik han endnu en betinget udvisning, fordi han under sin afsoning overfaldt den tidligere leder af Blaagaardsplads-banden kaldet 'Store A' under en gårdtur i Vestre Fængsel.

Medlem af retsudvalget for Socialdemokratiet Lars Aslan Rasmussen mener, at man skal skærpe kursen over for udenlandske bandekrigere.

- Jeg går ind for, at det skal være ulovligt at være medlem af en bande. I det her tilfælde vil man så kunne smide folk ud for at have et bandetilhørsforhold. Vi har jo set med kriminelle og syrienskrigere, at det eneste de for alvor har respekt for, det er, hvis de risikere at miste deres statsborgerskab og blive smidt ud af landet for deres kriminalitet, siger han.

Se også: Ny test kun for bande-medlemmer: Loyal To Denmark?

Professsor Line Lerche Mørck fra DPU, Aarhus Universitet er af den opfattelse, at en hårdere linje over de udenlandske bandemedlemmer vil gøre dem mere marginaliserede.

- Jeg tror, at det vil skabe et yderligere had til samfundet, hvis man begynder at udvise de her mennesker. Er de vokset op i Danmark, så hører de til her. Der kan være mange grunde til, at folk ikke har fået søgt dansk statsborgerskab. Jeg mener generelt, at man skal prioriterer den forebyggende indsats højere end straffene, fortæller hun.

 

1 af 2 
2 af 2 
Mest læste
Seneste
Mest læste
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Steffan Kærulf Frandsen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen